Local

Maricel Popa a comis-o și în trecut în traficul din Iași! Senatorul PSD a contestat și atunci sancțiunea primită din partea polițiștilor! – GALERIE FOTO / VIDEO (EXCLUSIV)

Publicat: 08 aug. 2022
Senatorul PSD Maricel Popa, în momentele în care a fost sncționat de polițiștii locali ieșeni pentru o parcare neregulamentară
Senatorul PSD Maricel Popa nu este la prima abatere în traficul rutier din județul Iași

Senatorul PSD Maricel Popa nu este la prima abatere în traficul din Iași. Acesta a mai fost sancționat pentru același gen de „ispravă”. Și în trecut, Popa a contestat în instanță sancțiunea primită din partea agenților. Acum, politicianul speră ca magistrații să anuleze procesul-verbal prin care i-a fost suspendat permisul pe 3 luni

Maricel Popa, senatorul PSD, face un obicei din a încălca legislația rutieră, din câte se pare. Recent, acesta a contestat în instanță o sancțiune primită pentru încălcarea limitei de viteză în localitate cu 60 km/h. Și în trecut, acesta a fost protagonistul unor situații similare.

Astfel, în urmă cu aproximativ 12 ani, Maricel Popa a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean – Serviciul Poliției Rutiere. Atunci, Popa le cerea magistraților să anuleze procesul-verbal de contravenție întocmit pe 3 martie 2010. În dimineața zilei respective, în jurul orei 10:30, Maricel Popa a primit 4 puncte-amendă, în valoare de 240 de lei, dar i s-a reținut și carnetul, în vederea suspendării pentru o perioadă de 30 de zile.

O altă „ispravă” a senatorului Maricel Popa în traficul din Iași!

Actualul senator a susținut că motivul care a stat la baza acelei sancțiuni a fost faptul că nu ar fi acordat prioritate de trecere unor persoane la trecerea pentru pietoni de la intersecția străzilor Tabacului cu Lupiței, chiar lângă Piața Dacia. Maricel Popa a susținut atunci că procesul-verbal respectiv ar fi fost lovit de nulitate, deoarece ar fi existat neconcordanțe între starea de fapt și lucrurile menționate în acel document.

De altfel, Popa a admis că se afla în intersecția respectivă în ziua cu pricina, dar a afirmat că nu ar fi semnalat existența vreunui indicator pentru trecerea de pietoni din zona respectivă.

„Mă aflam pe strada Tabacului, întrucât efectuam manevra de ieșire din curtea sediului SC Antrepriza de Lucrări Drumuri și Poduri SA (deținută de el – n.r.). Voiam să mă deplasez spre cartierul Alexandru cel Bun. Imediat am virat la dreapta și am intrat astfel în intersecția respectivă. Am acordat prioritate autoturismelor și, apoi, am efectuat virajul la stânga, pe lângă Piața Dacia, urmând să mă deplasez către Alexandru cel Bun”, a precizat Maricel Popa în plângerea adresată instanței.

Niciun respect față de legislația rutieră!

În urmă cu aproximativ 12 ani, Maricel Pop a adăugat în fața judecătorilor ieșeni că, imediat, a fost oprit de un agent de poliție care i-a sesizat faptul că nu a acordat prioritate de trecere unor pietoni. Popa a adăugat că, în clipa în care a efectuat virajul, nu putea vedea indicatorul de trecere pentru pietoni și că nu ar fi existat vreun marcaj care sa semnaleze acest lucru. Astfel, senatorul ieșean le-a cerut judecătorilor să constate nulitatea procesului-verbal și a deciziei de suspendare a permisului de conducere.

Amintim că, recent, senatorul PSD Maricel Popa a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi. Acesta a contestat în instanţă decizia prin care agenţii de poliţie l-au transformat în pieton. Oamenii legii au reţinut că Popa a depăşit limita legală de viteză cu 60 de kilometri la oră. Senatorului ieşean i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

Altă abatere, un alt proces intentat de senatorul PSD

În plângerea adresată judecătorilor ieşeni, senatorul PSD a precizat că a fost sancţionat din pricina vitezei cu care se deplasa.

„Prin procesul-verbal încheiat pe data de 13 iulie 2022, s-a reţinut în sarcina mea că, în aceeaşi zi, la ora 20:12, aş fi condus autoturismul marca Skoda dinspre Iaşi către Movileni cu viteza de 110 kilometri la oră, într-o zonă cu o limită de 50 de kilometri la oră, depăşind, astfel, viteza legală cu 60 de kilometri la oră”, a afirmat Maricel Popa.

El a adăugat că, prin procesul-verbal amintit, a fost sancţionat cu un avertisment, dar şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 90 de zile. Acesta nu a contestat că a încălcat legislația, dar a contestat legalitatea procesului-verbal întocmit de agenții de poliție. Așadar, el a afirmat că nu a fost indicat exact locul faptei, că nu se vede scrisul pe document, dar și că nu se vedea un indicator de intrare în localitatea Iepureni. De asemenea, Popa a fost sancționat în urmă cu câteva săptămâni, după ce a parcat aiurea o mașină.

Așadar, Maricel Popa nu este nici pe departe la prima abatere în traficul din Iași.
Comentarii
  • Atitudine execrabilă! În general penibilitate și frustrări. Nici pe departe blândețe, umanitate, bun simț. Trăim 1.000 de ani și ne permitem orice. Chiar flori de la Dedeman. Din păcate calitatea oamenilor a scăzut îngrijorător de mult!

Adauga un comentariu