Titlurile zilei

Maricel Popa își bate joc de un fost angajat! După zeci de ani de muncă grea, are o pensie de mizerie din cauza senatorului

Publicat: 23 nov. 2022
_____ Vizualizări 11 Comentarii
Maricel Popa își bate joc de un fost angajat După zeci de ani de muncă grea are o pensie de mizerie din cauza senatorului
Arhiva companiei forestiere Moldoforest S.A. a fost depozitată incorect și apoi pierdută

Un fost angajat al Moldoforest S.A. acționează în judecată compania, întrucât nu i se dau documentele ce dovedesc anii munciți în cadrul acesteia. Maricel Popa a reușit să își bată joc de companie, dar și de angajații acesteia. Arhiva Moldoforest S.A. nu mai există, iar foștii angajați sunt nevoiți să apeleze la instanța de judecată pentru a li se face dreptate

Afacerile și interesele murdare ale lui Maricel Popa nenorocesc mai nou și foștii angajați ai companiei Moldoforest S.A. Alixandru Nemțeanu a lurat 17 ani în cadrul companiei forestiere, cu sediul în Lunca Cetățuii, din județul Iași. Toți anii munciți nu pot fi dovediți, întrucât arhivele Moldoforest S.A. nu mai există, deoarece au fost depozitate incorect și totul s-a pierdut. Maricel Popa a reușit să bage Moldoforest S.A. în insolvență și să saboteze viețile foștilor angajați.

Maricel Popa la costum negru si cravata rosie
Arhiva companiei forestiere Moldoforest S.A. a fost depozitată incorect și apoi pierdută

A muncit în condiții grele, la Moldoforest, iar acum are o pensie de mizerie

Persoana in camasa alba sta pe un pat
Alixandru Nemțeanu a acționat Moldoforest S.A. în judecată

Alixandru Nemțeanu a lucrat la Moldoforest din anul 1986 până în 2003. Acesta declară că munca în pădure este una foarte dificilă, iar condițiile sunt grele. Bărbatul a dezvoltat mai multe probleme la spate din cauza muncii fizice. Momentan beneficiază de o pensie pe caz de boală, în valoare de 1.100 de lei.

„Am lucrat la Moldoforest S.A. peste 17 ani. Am cerut de la companie documentele ce dovedesc vechimea în muncă, însă arhiva a fost distrusă și nu am beneficiat de nimic. Am lucrat și am plătit toate contribuțiile la stat, dar cum arhiva a fost distrusă nu pot dovedi nimic. Când am cerut documentele ce dovedesc grupa de muncă, mi-au oferit câteva hârtii ce nu mă ajută cu nimic și a trebuit să îi acționez în instanță“, precizează Alixandru Nemțeanu, fost angajat la Moldoforest S.A.

Alixandru Nemțeanu dorește să iasă la pensie mai devreme față de perioada prevăzută în lege. Singura variantă pe care o are în prezent este să acționeze în judecată compania pentru a i se face dreptate. Acesta a suferit în ultima perioadă mai multe intervenții la coloană. Din cauza problemelor medicale, este pensionat pe caz de boală și are o pensie foarte mică. Obținerea documentelor de la Moldoforest S.A. l-ar ajuta să beneficieze de o pensie puțin mai mare.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu reprezentanții companiei forestiere și cu Maricel Popa, însă aceștia nu au putut fi contactați, în ciuda apelurilor repetate.

Padure toamna
Compania forestieră Moldoforest S.A. este în insolvență

Arhiva companiei a fost distrusă și pierdută

 Screenshot pagina web
Dacă nu i se dovedește vechimea în muncă Alixandru Nemțeanu riscă să nu poată ieși la pensie

Maricel Popa a reușit să bage în faliment orice firmă deținută. O companie, care în anul 2000 avea peste 500 de angajați, are acum doar 7. În anul 2021, compania forestieră Moldoforest S.A. avea datorii de aproximativ 7 milioane de lei și venituri de 89.333 de lei. Intenția senatorului a fost clară și rezultatele pe măsură. O companie înființată înainte de 1989 a fost distrusă complet. Mai mult decât atât, arhiva a fost pierdută. Oamenii nu pot obține documentele ce atestă anii munciți la Moldoforest S.A.

„Arhiva a fost la Ciurea. A fost împuternicit un inginer ce oferea documentele aferentei grupei de muncă. Am făcut toate demersurile pentru a obține documentele. După un an, m-am dus din nou la Moldoforest S.A. și mi-au spus că le-au pierdut. Tot m-au amânat, îmi spuneau că nu trebuie să ies la pensie imediat și că am timp să fac rost de acestea. Din câte am înțeles, arhiva a fost dată unui inginer ce a depozitat-o într-o magazie, moment în care aceasta s-a deteriorat, întrucât a plouat pe ea. Acum trebuie să aștept să văd ce decizie va lua instanța, în privința grupei mele de muncă“, precizează Alixandru Nemțeanu.

În prezent, acesta așteaptă procesul pentru a vedea ce anume hotărăște instanța cu privire la cazul lui și speră că în curând nu va mai avea o pensie de mizerie.

Utilaj in padure
Alixandru Nemțeanu a muncit în codniții grele în cadrul companiei forestiere Moldoforest S.A
Comentarii
  • POPA MARICEL LA PUȘCĂRIE ȘI SĂ FIE COLEG DE CELULĂ CU PIXARUL ȘANTAJIST GAYCHI ! SĂ-ȘI RUPĂ UNUIA ALTUIA OCHI UL MARO ! SĂ FIE VASELINĂ !

  • eu unu nu inteleg de ce ce s a trecut in cartea de munca nu sint valabile ? INSTANTA INTRADEVAR II VA DA DREPTATE dar de ce se pun oamenii pe drumuri si in procese care oricum se cistiga deoarece dreptatea e de partea lor !de ce trebuie adeverinte peste adeverinte ?DACA UN LUCRU ESTE SIMPLU NOI TREBUIE SA L COMPLICAM .In cartea de munca este trecuta grupa si ar trebui sa o ia in considerare !

  • Voi,stitiromanii trebuie sa invete sa se revolte impotriva nedreptatilor si sa puna mina pepari pe furci pe topoare pe coase si sa isi faca dreptate justitia are doua viteze una pentru oamenii cu bani si una pentru oamenii de rind nu va mai duceti la vot fiindca oricum nu aveti cu cine vota toti sint”o apa sai un pamint”,asa ca satati acasa sau duceti-va la un restaurant sa mincati o fleica in singe si cu garnityura de cartofi prajiti o ciorba de burta si sa beti un paharel de Cotnari.

  • Ati,vrut capitalism asta este coruptia hotia minciuna analfabetismul plagiatul sint specifice tarilor capitaliste degeaba vreti voi ca Romania sa fie primita in Schenghen ca nu va fi primita Olanda Germania si Finlanda vor vota impotriva de ce?Din cauza politicienilor care nu au facut nici o reforma in,justitie sanatate invatamint etc ei au bagat cu buna stiinta toate fabricile ex socialiste in insolventa de ce nu au putut sa readapteze toate acele fabrici uzine si combinate la noile conditii economice,Romania este singura tara din Europa de est care si-a bagat in insolventa toate fabricile uzinele si combinatele si au ajuns sa munceasca pe nimic in tarile UE nici nu va imaginati voi cit de mult a decazut Romania dupa lovitura de stat din decembrie 1989 ati vrut capitalism nu va placut”Visul de Aur”al omenirii comunismul asa ca suferiti economie noi nu mai avem de 32 de ani 6 luni si 28 de zile noi nu mai avem economie neavind fabrici noi nu mai avem economie desi avem un minister al; economiei asa ca voi traiti prost datorita politicienilor si voi sinteti de vina ca i-ati votat.

  • Ati,vrut capitalism asta este coruptia hotia minciuna analfabetismul plagiatul sint specifice tarilor capitaliste degeaba vreti voi ca Romania sa fie primita in Schenghen ca nu va fi primita Olanda Germania si Finlanda vor vota impotriva de ce?Din cauza politicienilor care nu au facut nici o reforma in,justitie sanatate invatamint etc ei au bagat cu buna stiinta toate fabricile ex socialiste in insolventa de ce nu au putut sa readapteze toate acele fabrici uzine si combinate la noile conditii economice,Romania este singura tara din Europa de est care si-a bagat in insolventa toate fabricile uzinele si combinatele si au ajuns sa munceasca pe nimic in tarile UE nici nu va imaginati voi cit de mult a decazut Romania dupa lovitura de stat din decembrie 1989 ati vrut capitalism nu va placut”Visul de Aur”al omenirii comunismul asa ca suferiti economie noi nu mai avem de 32 de ani 6 luni si 28 de zile noi nu mai avem economie neavind fabrici noi nu mai avem economie desi avem un minister al; economiei asa ca voi traiti prost datorita politicienilor si voi sinteti de vina ca i-ati votat prostilor.

  • De ce trebuie arhiva ? Doar cărțile de muncă sunt trecute la ITM, acolo există evidența plăților făcute de companie la sistemul asigurărilorde stat, al sănătății etc.

Adauga un comentariu