Local

Maricel Popa, liderul PSD Iași, se joacă cu focul. Mită electorală în comuna Cotnari pentru alegerile locale 2020. Închisoare de la 6 luni la 3 ani pentru astfel de fapte – FOTO

Publicat: 02 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Maricel Popa liderul PSD Iași se joacă cu focul. Mită electorală în comuna Cotnari pentru alegerile locale 2020. Închisoare de la 6 luni la 3 ani pentru astfel de fapte - FOTO
Maricel Popa, liderul PSD Iași, se joacă cu focul. Mită electorală în comuna Cotnari pentru alegerile locale 2020

Maricel Popa, liderul PSD Iași, a ajuns să-și bată joc de legislația electorală. Disperat după voturi în campania pentru alegerile locale 2020, Maricel Popa nu mai știe ce să facă să iasă în evidență. După episodul Focuri, PSD Iași a recidivat și la Cotnari, unde a organizat o chermeză electorală pentru săteni. Maricel Popa a participat alături de primarul Vasile Crețu la o ședință de partid în comuna Cotnari, după care aceștia au pus de un grătar într-o pădure din aproprierea localității.

Maricel Popa, liderul PSD Iași, se joacă cu focul. Băutură și mâncare dată oamenilor din Cotnari

Legislația electorală actuală interzice oferirea de mită electorală. Însă Maricel Popa, liderul PSD Iași și primarul Vasile Crețu nu au ținut cont de reguli.

„În campania electorală, partidelor politice (…) le sunt interzise achiziționarea, oferirea, distribuirea sau darea, în mod direct sau indirect, a pixurilor, a cănilor, a ceasurilor, a tricourilor, a jachetelor, a gecilor, a impermeabilelor, a pelerinelor, a vestelor, a șepcilor, a căciulilor, a fularelor, a sacoșelor, a pungilor, a umbrelelor, a găleților, a brichetelor, a chibriturilor, a produselor alimentare, a produselor alcoolice, a țigărilor și a altor produse asemenea”, se arata în articolul 26 din hotarârea 4/2020 emisa de Autoritatea Electorala Permanentă.

După ședința de partid, Popa și Crețu s-au dus pe un teren privat la marginea comunei unde au pus de un gratar, ceea ce contravine legislației. În plus, aceasta este considerata și infracțiune electorală. Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. Ori Popa și Crețu tocmai asta au făcut.

Primarul Vasile Crețu s-a speriat. Maricel Popa l-a lăsat singur după ce au făcut chermeza

După ce a fost prins asupra faptului, primarul Vasile Crețu s-a grăbit să posteze pe rețelele sociale un soi de scuze, în care arată că a fost o întrunire de partid. Marea majoritate a celor prezenți erau persoane de vârsta a treia, numai activ de partid nefiind aceștia. „Bineînțeles, cu respectarea distanțării sociale și a numărului maxim admis de persoane dar și cu multă voie bună, ne-am întâlnit la o agapă, o parte din echipa participanta la acțiunea cu scop electoral de dimineaţa de la Cârjoaia. Succes echipei în continuare!”, a spus Creţu.

Mită electorală dată de PSD Iași, în campania pentru alegerile locale 2020

Imagini uluitoare în plină pandemie de COVID-19 din campania pentru alegerile locale 2020. Organizația PSD Iași, controlată de Maricel Popa, își face campanie cu mâncare și băutură în comuna Focuri fără a respecta regulile de distanțare fizică. În plus, s-a încălcat grav și legislația electorală, astfel de manifestări nefiind avizate în campania pentru alegerile locale 2020. La târgul organizat weekendul trecut, filiala locală a PSD a dat de băut sătenilor în condițiile în care acest lucru este interzis de lege. De comuna Focuri răspunde direct Cristian Stanciu, directorul de campanie al lui Popa în județul Iași

Imagini uluitoare în plină pandemie COVID-19 în perioada în care au loc alegerile locale 2020. Disperare enormă în organizația PSD Iași, controlată de Maricel Popa. Partidul și-a făcut zilele trecute campanie cu mâncare și băutură în comuna Focuri fără a respecta regulile de distanțare fizică. Cei care au organizat această mascaradă au încălcat grav și legislația electorală, astfel de manifestări nefiind avizate în campania pentru alegerile locale 2020. La târgul organizat în weekendul trecut, filiala locală a PSD a dat de băut sătenilor în condițiile în care acest lucru este interzis de lege. De comuna Focuri, aflată în colegiul electoral 6 din județul Iași, răspunde direct Cristian Stanciu, directorul de campanie al lui Maricel Popa.

Adauga un comentariu