Titlurile zilei

Mită electorală dată de PSD Iași, în campania pentru alegerile locale 2020. Imagini șocante cu zeci de oameni momiți cu mici, băutură și manele în plină perioadă de creștere a cazurilor de COVID-19 – DOVADA VIDEO

Publicat: 01 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mită electorală dată de PSD Iași în campania pentru alegerile locale 2020. Imagini șocante cu zeci de oameni momiți cu mici băutură și manele în plină perioadă de creștere a cazurilor de COVID-19 - DOVADA VIDEO
Organizația PSD Iași, controlată de Maricel Popa, a dat mită electorală înainte de alegerile locale 2020, în plină pandemie de COVID-19

Imagini uluitoare în plină pandemie de COVID-19 din campania pentru alegerile locale 2020. Organizația PSD Iași, controlată de Maricel Popa, își face campanie cu mâncare și băutură în comuna Focuri fără a respecta regulile de distanțare fizică. În plus, s-a încălcat grav și legislația electorală, astfel de manifestări nefiind avizate în campania pentru alegerile locale 2020. La târgul organizat weekendul trecut, filiala locală a PSD a dat de băut sătenilor în condițiile în care acest lucru este interzis de lege. De comuna Focuri răspunde direct Cristian Stanciu, directorul de campanie al lui Popa în județul Iași

Imagini uluitoare în plină pandemie COVID-19 în perioada în care au loc alegerile locale 2020. Disperare enormă în organizația PSD Iași, controlată de Maricel Popa. Partidul și-a făcut zilele trecute campanie cu mâncare și băutură în comuna Focuri fără a respecta regulile de distanțare fizică. Cei care au organizat această mascaradă au încălcat grav și legislația electorală, astfel de manifestări nefiind avizate în campania pentru alegerile locale 2020. La târgul organizat în weekendul trecut, filiala locală a PSD a dat de băut sătenilor în condițiile în care acest lucru este interzis de lege. De comuna Focuri, aflată în colegiul electoral 6 din județul Iași, răspunde direct Cristian Stanciu, directorul de campanie al lui Maricel Popa.

PSD Iași a dat de băut în campania electorală pentru alegerile locale 2020. Disperare în organizația lui Maricel Popa

Imaginile surprinse în comuna Focuri vorbesc de la sine. Mai multe persoane îmbrăcate în tricouri și cu șepci cu sigla PSD împart băuturi alcoolice localnicilor în campania pentru alegerile locale 2020. Asta fără a ține cont de distanțarea fizică cauzată de pandemia COVID-19. Nu s-a respectat nici regula cu masca de protecție obligatorie, regulă impusă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). Din partea PSD va candida Viorel Vasile Murariu, actualul primar Vasile Macovei nemaidorind să candideze. Oamenii candidatului PSD nu au ținut cont de nicio regulă și au distribuit alimente și băutură ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Plângere la BEC și la Poliție pentru încălcarea legii. Nicio regulă respectată de PSD Iași

Reporterii Cotidianului BZI au încercat să ia legătura cu reprezentanții Biroului Electoral de Circumscripție (BEC) Focuri, însă aceștia nu au răspuns apelurilor telefonice pentru a comenta situația. Târgul organizat în comuna Focuri a fost folosit de cei de la PSD Iași, organizație controlată de Maricel Popa, pentru a oferi cu mici, bere și manele. Târgul s-a ținut pe o suprafață deținută de fostul primar al comunei. Chiar dacă nu este spațiu public, fiind vorba de o activitate comercială, regula cu masca și distanțarea fizică era obligatorie.
Îmbrăcați cu însemnele PSD, cei de la Focuri i-au momit pe localnici cu astfel de mită electorală încâlcând legislația emisă de Autoritatea Electorală Permanentă pentru alegerile locale 2020.

„În campania electorală, partidelor politice (…) le sunt interzise achiziționarea, oferirea, distribuirea sau darea, în mod direct sau indirect, a pixurilor, a cănilor, a ceasurilor, a tricourilor, a jachetelor, a gecilor, a impermeabilelor, a pelerinelor, a vestelor, a șepcilor, a căciulilor, a fularelor, a sacoșelor, a pungilor, a umbrelelor, a găleților, a brichetelor, a chibriturilor, a produselor alimentare, a produselor alcoolice, a țigărilor și a altor produse asemenea”, se arată în articolul 26 din hotărârea 4/2020 emisă de Autoritatea Electorală Permanentă.

Poliția trebuie să se autosesizeze. Masca de protecție era facultativă printre oamenii din partid

La Focuri, PSD Iași nu a încălcat doar legea electorală, ci nu a respectat nici hotărârea luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Comitetul a hotărât ca masca de protecție să fie obligatorie în spațiile publice deschise, dar și unde sunt activități comerciale, pentru a se limita răspândirea virusului COVID-19. În ciuda acestei decizii, la Focuri nu s-a ținut cont de nicio regulă. În acest caz, Poliția ar trebui să se autosesizeze și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați. Prefectul Marian Grigoraș a menționat faptul că situația de la Focuri a ajuns la Poliție, unde va fi cercetată.

„Situația semnalată la Focuri este în cercetare la nivelul IPJ Iași, urmând a fi luate măsurile legale”, a menționat prefectul județului Iași.

La PSD Iași acest lucru a devenit deja o obișnuință. Duminică, 30 august 2020, la prezentarea lui Maricel Popa drept candidat la șefia CJ Iași pentru alegerile locale 2020, membrii PSD prezenți nu au respectat măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19. Purtarea măștilor de protecție a fost facultativă, iar distanța dintre scaune nu a fost respectată. Chiar și candidații de pe scena teatrului de vară din centrul orașului nu au respectat măsurile. Acesta este actualul PSD Iași, organizație ajunsă atât de jos sub umbrela lui Maricel Popa, actualul lider al filialei.

Adauga un comentariu