Titlurile zilei

Marieta Macovei, mama din Iași bolnavă de cancer, a murit. Cei trei copii minori ajutați de BZI au rămas orfani

Publicat: 01 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marieta Macovei mama din Iași bolnavă de cancer a murit. Cei trei copii minori ajutați de BZI au rămas orfani
Marieta Macovei, mama din Iași bolnavă de cancer, a încetat din viață după mai mulți ani de chin. Cei 4 minori rămân în grija surorilor mai mari

Marieta Macovei, mama din Iași bolnavă de cancer, care a crescut 11 copii, a murit după o perioadă lungă de chin. În timp ce familia spera într-o minune, pentru că femeia dădea semne că își revine, a venit vestea cruntă de la medici. Luni dimineață, 31 ianuarie 2022, Marieta a decedat în urma unui atac vascular cerebral

Răzvan, Iuliana și Maria, cei 3 minori ai familiei Macovei din comuna ieșeană Dumești, au rămas fără mamă. Destinul a fost crunt cu ei. Crăciunul 2021 a fost ultimul alături de mama lor, Marieta Macovei. Ieșeanca în vârstă de 50 de ani, bolnavă de cancer, a murit în cursul dimineții de luni, 31 ianuarie 2022, după aproape doi ani de chin. Chiar dacă întreaga familie era conștientă că femeia este grav bolnavă și se așteptau la ce e mai rău, cu greu își găsesc acum puterea de a înfrunta această greutate.

”De sâmbătă a început să se simtă rău, a venit ambulanța și a luat-o, iar medicii ne-au spus din nou să ne așteptăm la ce e mai rău, la fel cum ne spuneau mereu când veneau și o luau. Noi începusem să ne agățăm de o speranță, pentru că ea era foarte pozitivă și ni se părea că ia în greutate, dar de fapt ea se umfla de la pastile, nu se îngrășa. Ea mereu ne spunea că e bine și că o să fie bine, dar a plecat sâmbătă la spital și nu s-a mai întors. A făcut trei AVC-uri și nu și-a mai revenit. Se pare că era foarte slăbită. Chiar în momentul în care eram în drum spre spital, să o luăm acasă, așa cum era, după AVC, ne-au sunat și ne-au spus că a murit”, a declarat cu lacrimi în ochi, Gabriela Macovei, fiica cea mare.

Marieta Macovei, mama din Iași bolnavă de cancer, a crescut 11 copii

Familia Macovei din comuna Dumești, județul Iași, duce o viață chinuită, fără prea multă speranță și oportunități, totul din cauza sărăciei crunte. Neculai și Marieta Macovei au crescut nu mai puțin de 11 copii, care s-au rugat pentru mama lor în fiecare clipă. În casa extrem de modestă din comuna Dumești, locuiau cei doi părinți și 3 minori, cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, până în momentul în care minorii au fost împărțiți la surorile mai mari, pe motiv că părinții nu îi pot îngriji.

Cei trei copii vedeau în fiecare zi cum cea mai dragă persoană a lor se stinge. Cel mai mic copil al familiei este o fetiță de 5 ani, care a stat în fiecare zi lipită de mama imobilizată la pat. Frații mai mari nu au avut încă puterea să le spună celor mici ce s-a întâmplat cu mama lor.

”Sunt prea mici și nu știm cum să le spunem pentru a nu fi afectați psihic. Era mama lor și nu e ușor pentru noi, apăi pentru ei că sunt mici. O să le spunem la timpul potrivit. Încercăm să-i mai ferim câteva zile, până la înmormântare măcar. Poate o să îi aducem și pe ei atunci acasă și o să le spunem. Acum sunt la o mătușă. Bucuria noastră este că au văzut-o chiar recent și au putut să mai stea puțin cu ea. Avem câțiva bani strânși, dar mai avem nevoie, că e tare greu cu banii”, a precizat Neculai Macovei, soțul Marietei.

Familia Macovei a fost ajutată de campania ”Prietenii lui Moș Crăciun” demarată de BZI

Amintim că Reporterii BZI s-au deplasat la casa familiei Macovei din comuna Dumești, înainte de Crăciun. În cadrul campaniei ”Prietenii lui Moș Crăciun” familia a fost ajutată cu bani, haine, alimente și jucării pentru copii. Oameni cu suflet mare au donat pentru cei trei minori. Casa familie Macovei este poziționată pe o uliță îngustă, unde noroiul ține loc de asfalt. Acasă erau Iuliana, în vârstă de 12 ani, fratele său mai mic, de 9 ani, și sora de 5 ani, alături de părinți. În casă era totul pus la punct, paturile erau curate, totul strălucea. Era o liniște deplină, câteva lemne trosneau în sobă, Marieta stătea întinsă în pat, răpusă de durere.

În timp ce frații mai mici ai Iulianei erau pe prispa casei jucându-se cu pisicile, ea era în casă, făcându-și temele și, din când în când, trăgea câte un ochi la mama ei să se asigure că e bine. În timp ce alte fete de vârsta ei se joacă cu păpușile sau stau non-stop pe rețele de socializare, Iuliana are de îngrijit toată casa, pe frații ei. A devenit și bucătăreasa casei. Din când în când mai vine o soră mai mare și o ajută că, totuși, e doar un copil. Oricine vrea să ajute familia greu încercată a Marietei Macovei, mama din Iași bolnavă de cancer, care a murit, o poate face donând în contul fiicei sale, Macovei Florentina Elena –RO70RNCB0177149360620001.

Adauga un comentariu