Actualitate

Marius Eugen Ostaficiuc: Guvernul PNL îi jignește pe pensionari cu un 10 la sută, și acela nesigur (P)

Publicat: 04 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marius Eugen Ostaficiuc Guvernul PNL îi jignește pe pensionari cu un 10 la sută și acela nesigur P

Ministrul Finanțelor a anunțat oficial că majorarea pensiilor cu 10% reprezintă nivelul maxim pe care și-l permite România.

Fals! Dacă PNL nu ar mai fura, ar avea bani de pensii. Afirmația lui Cîțu intră în coliziune cu discursurile răsuflate ale lui Orban și Iohannis și chiar ale lui Cîțu personal din momentul lansării așa-zisului plan de Reclădire a României.

Este un discurs schizofrenic al Guvernului: pe de o part susțin că în prin programul lor va curge lapte și miere, iar pe de altă parte spun că nu își permit să crească pensiile așa cum prevede legea.

Realitatea nu poate fi decât una singură: ori au fonduri și nu vor să majoreze pensiile, fiind mai interesați să-și servească clientela politică, ori nu au fonduri pentru că au guvernat prost și au furat foarte mult.

Majorarea promisă de Cîțu nu acoperă nici pe departe prăbușirea nivelului de trai pe care au cunoscut-o pensionarii în lunile de guvernare PNL. Sunt prețuri la mai multe alimente care au crescut de două ori mai mult decât majorarea anunțată de Cîțu pentru pensii, iar multe altele sunt peste 10%: Fructe proaspete +24,7%, Cartofi +20,8%, Legume +12,7%, Citrice și fructe meridionale +13,2%, Fasole boabe +11,7%.

În plus, furnizorii de gaze naturale nu au acceptat să diminueze prețurile pentru populație, în ciuda faptului că prețul de producție a scăzut foarte mult. În decembrie va crește prețul odată cu venirea iernii, iar în decembrie va avea loc și liberalizarea prețurilor la energie electrică.

Majorarea pensiilor cu cel puțin 40 la sută nu este un moft, ci o necesitate.

Marius Eugen Ostaficiuc, PSD Iași

Adauga un comentariu