Local

Marius Ostaficiuc: „Guvernul, vinovat de creșterea numărului de cazuri Covid”

Publicat: 14 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marius Ostaficiuc Guvernul vinovat de creșterea numărului de cazuri Covid
Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi

Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi, acuză Guvernul de situația actuală a pandemiei de coronavirus din România. Acesta a afirmat că ultimele valuri de infectări din țară au fost cauzate de deficiențele din spitale și de lipsa finanțării pentru testarea personalului medical. De asemenea acesta a accentuat ideea conform căreia numărul de cazuri de infecție nu a crescut din cauza relaxării măsurilor de prevenție.

„Guvernul, vinovat de creșterea numărului de cazuri Covid

Medicii acuză Ministerului Sănătății că este principalul vinovat pentru transformarea spitalelor în focare Covid-19. Ultimele valuri de infectări cu Covid-19 sunt cauzate de deficiențele din spitale și, mai ales, de lipsa finanțării pentru testarea pacienților și personalului medical.

Creșterea numărului de cazuri de Covid-19 nu este cauzată de indisciplina românilor, așa cum insinuează cei din Guvern, ci de incompetenţa guvernului PNL de a organiza și a finanța eficient unitățile sanitare.

Numărul de cazuri NU a crescut din cauza măsurilor de relaxare. Nu sunt focare Covid nici în Vama Veche, nici în Grecia, de exemplu. Noile focare de infecţie sunt localizate în special în spitale.

La Galaţi, de exemplu 78 de cadre medicale s-au infectat în ultimele zile.

Focare sunt şi în spitalul de psihiatrie din Timiş aici, la Spitalul Municipal din Timişoara aici, la Institutul de boli cardiovasculare din Bucureşti aici, la Spitalul suport Covid din Caracal aici,
La Bistrița Năsăud, la Slobozia, la Dâmbovița sunt cazuri multe pozitive în instituțiile aflate sub controlul DSP, cum ar fi căminele de bătrâni sau centrele pentru persoanele cu handicap.

Îmbolnăvirea salariaților și a pacienților este favorizată de limitarea capacității de testare.

La 4 luni de la declanșarea epidemiei doar 25% dintre unitățile sanitare publice beneficiază de finanțarea testării, restul trebuind să se descurce doar cu propriile mijloace financiare. Chiar și în cazul spitalelor care fac parte din programul de testare, testarea este decontată doar dacă cei testaţi au fost selectați conform criteriilor epidemiologice. Iohannis şi Orban ascund tot acest gunoi sub preş şi dau vina pe români pentru a ascunde incompetenţa guvernului PNL. Românii sunt certați de Orban și Iohannis sau sunt făcuți „proști” pentru că nu sunt suficient de «precauți»”, a declarat Marius Ostaficiuc.

Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi, despre scandalul de la Unifarm: Guvernul Ludovic Orban încearcă să ascundă totul sub preș

Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi, a vorbit despre scandalul de la Unifarm. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, consilierul Judeţean PSD a vorbit despre încercările guvernului de a ascunde totul scandalul sub preş.

Preşedintele PSD Iaşi a explicat faptul că Guvernul PNL nu poate să scape de acest scandal, deşi încearcă cu disperare.

Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi, a vorbit despre scandalul de la Unifarm

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, liderul PSD Iaşi şi-a exprimat furia asupra încercărilor repetate ale lui Ludovic Orban şi Nelu Tătaru de a scăpa şi de a băga ‘sub pres’ întreg scandalul de la Unifarm. Acesta explică faptul că se observa acest lucru mai ales din cauza declaraţiilor contradictore făcute de cei doi:

”Scandalul Unifarm ia amploare, iar Guvernul Ludovic Orban încearcă să ascundă totul sub preş pentru a ieşi basma curată. Atât Ludovic Orban, cât şi Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, nu mai ştiu pe unde să scoată cămaşa şi au ajuns să se contrazică în declaraţii despre situaţia care a dus la spargerea corupţiei din Unifarm. Caracatiţa firmelor care s-au perindat pe la Unifarm a unuia sau altuia cu legături spre oficialii Guvernului, a bubuit prea mult pentru a mai fi ascunsă de premier. Iar Orban nu este singurul care ar trebui să dea explicaţii pentru ceea ce se întâmplă acolo.”

 

Adauga un comentariu