Local

Marius Ostaficiuc: „PNL guvernează pentru corporaţiile bogate nu pentru oameni!”

Publicat: 04 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marius Ostaficiuc PNL guvernează pentru corporaţiile bogate nu pentru oameni
Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi

Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi, a lansat un mesaj tranșant la adresa Guvernului Orban. Acesta îi acuză ep liberali că guvernează pentru corporațiile bogate nu pentru popor. De asemenea acesta punctează mai multe acțiuni ale Executivului prin care demonstrează iresponsabilitatea cu care aceștia conduc.

„PNL guvernează pentru corporaţiile bogate nu pentru oameni!

500 de milioane de lei sunt transferați de guvernul lui Orban şi al lui Iohannis, din bugetul naţional, din taxele plătite de fiecare român, în conturile unor firme private, apropiate de PNL, pentru plata daunelor generate de neîncasarea facturilor la timp.

Este o mare bătaie de joc, un alt gest iresponsabil, dintr-o lunga serie de gesturi care demonstrează că puterea este mai interesată de firmele şi de companiile prietene, decât de copii şi de bătrâni. PNL guvernează pentru corporaţiile bogate nu pentru oameni.

Este revoltător să susţii că nu ai bani de alocaţii, dar să faci cadou o jumătate de miliard unor firme privilegiate. Iată că banii sunt în buget, îi vedem unde se duc, dar constatăm că altele sunt priorităţile.

Evident copiii nu sunt printre priorităţile actualei puteri.

În afară de interesele de partid, de companiile de partid și de sponsorii partidului, nimeni din această țară nu beneficiază de vreun sprijin real pentru a face față efectelor economice si sociale cauzate de criza coronavirus. Deja peste 150.000 de IMM uri se află în stare latentă de insolvență și faliment.

La 9 luni de la învestirea guvernului Orban, românii nu beneficiază de nicio măsură reală de protejare a veniturilor și a puterii de cumpărare. După 1 milion de români ajunși șomeri în 9 luni, urmează să vedem în statistici 2 milioane de români trimiși în sărăcie de Guvernul Orban.

Companiile românești nu beneficiază de nicio măsură reală, activă, de sprijinire a activității economice în afară de invitația de a lua credite de la bănci. Încă de la învestire, Guvernul Orban s-a ținut la distanță față de români.

Au spus românilor că nu sunt bani la buget dar în tot acest timp ministrul Câțu a semnat plăți de depăgubiri pentru prietenii din partid, a achitat cu prioritate facturi către primăriile PNL și a rambursat TVA, fără verificare, de zeci de miliarde de lei”, a declarat Marius Ostaficiuc.

Adauga un comentariu