Local

Marius Ostaficiuc, preşedintele ATOP Iaşi: Se impune o stare de urgenţă la nivelul Iaşului

Publicat: 06 oct. 2020
Marius Eugen Ostaficiuc
Marius Eugen Ostaficiuc

Marius Ostaficiuc, liderul PSD Iasi,a vorbit despre situația actuală a Iașului în raport cu pandemia de coronavirus. Acesta a afirmat că se impune starea de urgență la nivelul municipiului.

„Am avut astăzi ultima ședința a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) din acest mandat deliberativ al Consiliului Județean.
Întreaga activitate ATOP din acest mandat a fost una intensă, cu proiecte și obiective demareate în folosul cetățenilor din județul Iași.
Fiecare din membrii acestui organism și-a adus contribuția la proiectele pentru protejarea cetățenilor acestui județ. Am acordat sprijin structurilor Ministerului Afacerilor Interne, autorităților publice locale din județul Iași și nu numai, măsurile luate având darul de a contribui la siguranță concetățenilor noștri.
Tot astăzi am discutat și despre un set de măsuri luate în perioada pandemiei COVID-19 la Sărbătorile Iașului. Pentru că ne aflăm în plină sărbătoare a Cuvioasei, vremurile pe care le traversăm ne fac să gândim alte măsuri. Domnul general Ștefan Alexa, ca reprezentant al comunității, a adus în discuție impunerea unei stări de urgență la nivelul Iașului. În fapt, vorbim de o carantină locală, tocmai pentru a putea comunica pelerinilor tradiționali ca Iașul doreste sa se protejeze. Din punctul meu de vedere este o soluție benefică pentru a proteja populația de o eventuală explozie a cazurilor de coronavirus.
Se impune o carantină generalizată în urbea noastră pentru a da autoritate mai mare instituțiilor de ordine publică tocmai pentru a preveni o îmbolnăvire în masă la nivelul Iașului.
Chiar dacă vorbim de cutume și tradiții care ar putea fi încălcate acum, sunt de părere că istoria va consemna acest fapt atipic chiar și din punct de vedere religios .
Sperăm că decizia Bisericii Ortodoxe Române, prin reprezentanții Mitropoliei, care va fi parte a întâlnirilor cu factorii decizionali din politică și administrație, va consemna cea mai bună hotărâre pentru protejarea enoriașilor.
În primul rând trebuie să ne gândim la sănătatea noastră și a celor din jur. Istoria ne va judeca, iar cei care vor veni după noi vor înțelege că ceea ce am decis a fost spre binele lor”, a declarat Marius Ostaficiuc.

Comentarii
  • Ostaficiuc este ciuma rosie de care vorbea lumea. Nu pot intelege de ce se mai gaseste in partidul acesta. Omul dracului ii zicem noi. Daca il cautati pe internet vedeti ca el s-a ocupat doar de mizerii in intrega lui cariera politica. Merge doar cu reportofonul dupa el si da la presa.

  • De când îl cunosc a umblat numai cu mizerii. A șantajat toți colegii și a linst toate clantele alea din partid. Nechita știa sa îl. Tina în frâu, dar cei ce au urmat l-au cam scăpat din mana. Partidul are nevoie de o curățenie, începând cu Ostaficiuc, Câtea și alții.

  • Asta mai este la PSD? Știam ca ii făcea campanie lui Chirica prin Alexandru… Sau asta le zicea oamenilor de la asociațiile de proprietari de pe acolo…

Adauga un comentariu