National

Mărturia cutremurătoare a fiicei unui pacient mort în incendiul din Piatra Neamț: Mi-a răspuns: arde!

Publicat: 16 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mărturia cutremurătoare a fiicei unui pacient mort în incendiul din Piatra Neamț Mi-a răspuns arde
Incendiu la Spitalul din Piatra Neamț

Au ajuns la spital pentru a fi tratați, dar au murit arși de vii, fără să se poată apăra. Vorbim despre cele zece persoane diagnosticate cu coronavirus care au murit în incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Printre victime se află și Clement Irimia, un bărbat de 87 de ani. A fost găsit carbonizat, cu mâna ridicată asupra capului, încercând probabil să se ferească de flăcările puternice. Nici el, nici alte 9 persoane nu au avut nicio șansă.

Imagine cutremurătoare după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț
Familiile au fost chemate să-și recunoască morții, un moment terifiant pentru fiica bărbatului. Doar doi din cei zece pacienți au putut fi identificați. Flăcările i-au făcut de nerecunoscut.

“Erau corpurile întinse într-o cameră… Din zece, doar două victime puteau fi recunoscute. Pentru celelalte opt, va fi efectuată analiza ADN-ului, pentru o siguranţă de sută la sută. Surorii mele i-au fost prelevate probe pentru testul genetic.

Pe tata l-au găsit cu o mână ridicată la cap, a încercat probabil să se apere de flăcări. Tubul care-i fusese introdus în plămâni s-a topit în el. Capul era carbonizat, chipul, de nerecunoscut. Pe restul corpului, era ars mai puţin, dar carnea s-a sfărâmat, de parcă ar fi fiert. Nu poate fi pus în sicriu”, a povestit Carmen, fiica bărbatului, pentru Libertatea.

Carmen, alături de sora ei Mihaela, se vor constitui parte civilă în proces și vor lupta pentru aflarea adevărului și găsirea vinovaților, mânate de ultima imagine pe care o au cu tatăl lor.

„Cel mai mult mă îngrozeşte că tata a ştiut, a înţeles ce se petrece până în ultima clipă. A fost ars de viu. A simţit totul”, a declarat ea.

În ciuda vârstei destul de înaintate, Clement Irimia simțea cu zece ani mai tânăr. A fost diagonosticat cu noul coronavirus și a ajuns internat la secția ATI, însă starea lui se îmbunătățise vizibil în ultimele zile, a dezvăluit una dintre fiice.

Mihaela știa că tatăl ei este internat la etajul trei al spitalului, așa că s-a liniștit când a aflat că incendiul a izbucnit la etajul al doilea. A aflat cu stupoare că tatăl lor a fost mutat și se află printre victime. Și-a sunat sora imediat, aflată în Grecia:

„Eram veselă, îi tot dădeam înainte că tata e mai bine, că a deschis ochii şi sora mea mi-a răspuns: arde! Zic: arde de nerăbdare? Nu, zice ea, arde spitalul”, a povestit Carmen.

“Thriller, nu găsesc alt cuvânt, film de groază… Numai acolo vezi aşa ceva. Să-l duci la spital pe omul drag, sperând că el va fi îngrijit acolo, cât se poate de bine, iar omul drag să fie prăjit…”, a mai spus ea.

Adauga un comentariu