Titlurile zilei

Mărturia șocantă a lui Maricel Corban, șoferul ambulanței din carnagiul de la Bălțați! ”Eu mergeam pe asfalt, fără o roată, mergeam târâș” (EXCLUSIV)

Publicat: 09 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mărturia șocantă a lui Maricel Corban șoferul ambulanței din carnagiul de la Bălțați Eu mergeam pe asfalt fără o roată mergeam târâș EXCLUSIV
Maricel Corban, șoferul de pe ambulanță din Iași care a fost implicat în tragicul accident de la Bălțați, face primele declarații

A trecut o săptămână și o zi de la tragicul accident de la Bălțați, iar reporterii BZI au reușit să-l convingă pe Maricel Corban, șoferul ambulanței implicate în carnagiu, să vorbească despre cea mai urâtă zi din viața lui. Cu greu a povestit ce s-a întâmplat și a încercat să-și amintească pas cu pas tragedia

Ieri s-a împlinit o săptămână de la producerea carnagiului de la Bălțați. O săptămână de întrebări fără răspunsuri, o săptămână plină de lacrimi, disperare și durere. Reporterii BZI au încercat să afle cum s-a produs accidentul și cine este vinovat. Personajul cel mai important din toată această tragedie este unul dintre cei trei supraviețuitori ai accidentului, șoferul ambulanței. Maricel Corban se numește șoferul ambulanței implicate în tragedie. Ieri, acesta a fost externat de la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași, acolo unde a ajuns la scurt timp după producerea accidentului pe data de 1 februarie 2022.

Reporterii BZI i-au adresat câteva întrebări despre tragedia care îl va urmări probabil tot restul vieții.

Maricel Corban: ”Ambulanța nu era defectă”

Încă de la început trebuie precizat faptul că Maricel Corban se consideră nevinovat. Deși au trecut doar câteva zile de la carnagiu, acesta nu reține fiecare clipă de dinainte și de după tragedie, probabil din cauza șocului. Reporterii BZI au vrut să afle dacă ambulanța pe care o conducea Corban avea vreun defect.

”Ambulanța nu era defectă, eram în misiune, nu are cum să fi fost defectă”, a spus Maricel Corban, șoferul ambulanței implicate în accident.

După producerea accidentului au fost luate în calcul mai multe variante. S-a spus că este posibil ca șoferul ambulanței să fi pătruns pe contrasens. Această ipoteză este însă desființată de Corban.

Cum s-a produs accidentul de la Bălțați: ”Am văzut doar că mă izbesc în el și am auzit deodată «poc»”

Șoferul ambulanței susține că tirul a intrat pe contrasens, din această cauză s-a produs accidentul rutier.

”S-a spus că eu am intrat pe contrasens. Cum aș fi putut eu cu ambulanța, de 2 tone, să destabilizez un camion de 20 de tone? Roata de la ambulanță nu s-a rupt și a sărit, el cu camionul mi-a rupt roata. Ce pot eu să vă spun este că, el, cu camionul, era pe contrasens, era pe banda mea. M-a prins fix în curbă, și nu am mai apucat nici să frânez, nici să iau viraj mai mult în dreapta. Nu am apucat nimic, am văzut doar că mă izbesc în el și am auzit deodată «poc». Se deschisese airbag-ul. Când am ridicat capul și m-am uitat, tirul nu mai era lângă mine, plecase. Când am realizat ce s-a întâmplat, m-am uitat la mine, nu aveam nimic, am întrebat-o pe asistentă în spate, a zis că e totul bine”, a povestit Maricel Corban, șoferul de pe ambulanță, implicat în accidentul de la Bălțați.

Reacțiile martorilor: ”Voi vedeți ce ați făcut?”

În urma impactului, ambulanța și-a continuat deplasarea, fără o roată, zeci de metri.

”Am constatat imediat după că eu mergeam pe asfalt, fără o roată, mergeam târâș. De la locul impactului cred că am mai mers fără roată aproximativ 30 de metri, până s-a oprit. Săriseră și cheile din contact, motorul era oprit. M-am dat jos din mașină și un om vine la mine și îmi zice «voi vedeți ce ați făcut? e polei pe jos, uite ce ai făcut». Era polei pe jos, am văzut și eu, dar AMP a declarat că drumul era perfect uscat, lucru ce nu este adevărat. Eu din ce îmi amintesc, eu zic că m-am izbit în remorcă nu în capul de tir, că dacă era așa, mă prindea remorca, sau poate m-am izbit în roata din spate, remorca fiind în derapaj. Pe mine, dacă mă lovea remorca, eu eram terminat acum”, a declarat Maricel Corban, șoferul de pe ambulanță, implicat în accidentul de la Bălțați.

Maricel Corban: ”A fost polei, nu a putut să oprească”

Maricel Corban spune că din cauza poleiului nici autoutilitara în care se aflau 6 bărbați nu a putut opri.

”De la locul impactului dintre mine și tir, până la locul unde a fost impactul între tir și dubă, este o distanță de aproximativ 30-40 de metri. Gândiți-vă că duba era la o sută de metri mai în față, șoferul din ea a văzut primul impactul, trebuia să oprească. A fost polei, nu a putut să oprească. Distanța între noi, între mașini, a fost foarte mare, dar din cauza poleiului nu s-a putut opri”, a spus Maricel Corban, șoferul de pe ambulanță, implicat în accidentul de la Bălțați.

Imaginea carnagiului prin ochii lui Maricel Corban, șoferul ambulanței implicate în accidentul de la Bălțați

Odată ce a coborât din ambulanța pe care o conducea, Corban a văzut imaginile dezastrului.

”Când am coborât din mașină, am sunat la 112 și le-am zis să trimită salvare pentru gravidă, pentru că eu nu știam ce e la vale la 100 și ceva de metri de mine, nu știam ce e acolo. Mi-au făcut legătura la pompieri, m-au întrebat dacă sunt persoane încarcerate și am fugit repede până acolo să văd ce e. Când am ajuns la ei, puneam mâna pe unul, mort, pe altul, rece, mort. În înregistrarea cu 112 ar trebui să se audă, dacă nu se va recunoaște că era polei pe jos, se aude când vorbeam cu ei și le spuneam că pe lângă mine mai trece o mașină, care s-a speriat, a pus frână și merge târâș pe asfalt, aluneca și le-am zis că posibil să mai fie un accident”, a spus Maricel Corban.

Fiica lui Maricel Corban, prietenă cu cea care ar fi trebui să-i fie soție tânărului șofer de tir

Ca o ironie a sorții, fiica lui Maricel Corban este prietenă cu cea care ar fi trebuit să-i fie soție tânărului șofer de tir.

”Copilul ăla de pe tir… îmi pare tare rău de el, că trebuia să se căsătorească chiar cu prietena fiicei mele. Fiica mea stă în Anglia și știa că a murit iubitul prietenei ei, dar nu știa de mine nimic, că am fost și eu implicat. El cu tirul a intrat pe contrasens, a tăiat curba. Dintr-o dată a apărut pe contrasens. El sigur a avut ceva probleme înainte să intre în curba aceea. Avea o viteză, vai de mine și de mine, ce viteză avea. Pe mine numai m-a șters, eu nu am avut cum să-i influențez lui traiectoria. Eu, după impact, nu am mai avut nimic, mă simțeam foarte bine. Abia după o oră a început să mi se usuce gura, să mă doară pielea de pe burtă”, a încheiat Maricel Corban, șoferul de pe ambulanță, implicat în accidentul de la Bălțați.

Vă reamintim că, pe 1 februarie, la Bălțați și-au pierdut viața 7 oameni după impactul dintre un tir, o ambulanță și o autoutilitară. Maricel Corban, șoferul ambulanței implicate în accidentul de la Bălțați, va fi cel mai probabil audiat în curând de oamenii legii pentru a se stabili adevărul.

Adauga un comentariu