Local

Mărturie cutremurătoare. Un consilier județean dezvăluie fiecare afacere murdară făcută de Maricel Popa. „Lucrările de milioane de euro au fost date pe bază de aranjamente”

Publicat: 13 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mărturie cutremurătoare. Un consilier județean dezvăluie fiecare afacere murdară făcută de Maricel Popa. Lucrările de milioane de euro au fost date pe bază de aranjamente

Noi dezvăluiri uluitoare ies la iveală despre activitatea lui Maricel Popa, actualul președinte al Consiliului Județean Iași. Persoane care au colaborări strânse cu Consiliul Județean Iași au ajuns să povestească în detaliu ce se întâmplă în Casa Pătrată. Un consilier județean, Constantin Șerban, fost vicepreședinte al instituției, a detaliat mai multe episoade care l-au avut în prim-plan pe actualul președinte al instituției. De la afacerile personale la cele pe spinarea și bugetul ieșenilor nu a mai fost decât un pas

Activitatea dezastruoasă din fruntea Consiliului Județean Iași îl ajunge din urmă pe Maricel Popa, actualul președinte al instituției. Colegii săi din Consiliul Județean au ajuns să scoată la iveală tot mai multe detalii despre liderul PSD Iași și modul în care acesta conduce județul. Constantin Șerban, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Iași, a detaliat o serie de episoade din ultimii ani în care CJ a fost controlat de Maricel Popa.

„Situația din PSD Iași pe mine nu mă interesează. Orice lider al unei organizații județene poate să ajungă în situația lui Maricel Popa dacă nu are capacitatea să gestioneze o organizație, dacă nu are calitățile unui lider de partid, dacă nu a ajuns în acea funcție pe propriile lui calități, ci prin sprijin, proptele și bani. Pe mine mă interesează Maricel Popa în calitatea lui de consilier județean pentru care m-au votat zeci de mii de alegători alături de colegii din PNL. Obligațiile pe care mi le-am asumat în calitate de consilier județean sunt astăzi într-o cădere liberă din cauza acestui președinte care nu are niciun fel de realizări în politicile care reies din funcția de președinte al Consiliului Județean”, a menționat Constantin Șerban, consilier județean PNL.

Spitalul mobil de la Lețcani, afacere pe banii ieșenilor

Acesta a arătat că Maricel Popa nu a reușit să facă nimic pentru ieșeni și că în patru ani abia a asfaltat 12 kilometri din rețeaua de drumuri județene. Constantin Șerban a menționat și faptul că alți președinți de consilii județene din Moldova s-au prins că este ceva la mijloc cu spitalul mobil pentru COVID de la Lețcani pentru care s-au întârziat procedurile.

„Dacă începem cu cei aproape 12 kilometri de drum județean pe care i-a asfaltat, i-a modernizat, și continuând cu acest spital pentru care noi ne-am dat votul, am constatat că nu s-a mișcat absolut nimic. Pe un spațiu atât de mare nu este trasat nimic. Este o deziluzie și asta mă face să cred că Maricel Popa a făcut un exercițiu de imagine. Noi i-am pus niște întrebări încă de acum ceva timp. De ce nu amenajăm această unitate într-un spital din oraș, cum ar fi Spitalul de Recuperare, cu 600 paturi, sau Spitalul CFR care putea să pregătească serviciul de terapie intensivă pentru coronavirus.

Toate acestea trec însă pe lângă Maricel Popa, el nu are decât un singur obiectiv. Vrea să propună mai multe acțiuni pe diferite planuri pe care apoi le lasă baltă. Vine cu titluri foarte pompoase de proiecte și din toate s-a ales praful. A luat și banii de la Drumuri și i-a transferat în acest spital. Niciun președinte din Regiunea de Nord-Est nu s-a pliat pe această propunere în fara celui de la Neamț. Prietenia lui cu domnul Ionel Arsene cred că are în comun doar partea financiară și nicidecum interesul public pentru cetățeni”, a spus Constantin Șerban.

Aranjamente pentru contractele la drumuri

O situație care a persistat în acest mandat este legată de acordarea preferențială a contractelor pentru reabilitarea drumurilor județene. Maricel Popa a făcut intrare la unii drumari care au prins contracte generoase, printre care Ioan Echimov, cel care controlează Eky Sam SRL, dar și cuscrul acestuia, Romică Rotaru, prin firma Darcons SRL. Aceste societăți au prins milioane de euro pentru refacerea drumurilor județene, însă lucrările au fost făcute extrem de prost.

„Cei 12 kilometri de asfalt nu s-au turnat fără aranjamente, iar cei 45 de kilometri care sunt în lucru sunt tot pe bază de aranjamente și ar trebui, după cele relate în ultima vreme, ca domnul prefect, dar și DNA-ul să cerceteze toate aceste fapte. Acestea nu sunt singulare. Ne aflăm în fața unui personaj care, după spusele unora, dar și din constatările noastre, face bani și din piatră seacă”, a precizat consilierul județean.

Cum și-a început Maricel Popa afacerile. Detalii fierbinți din viața liderului PSD

Maricel Popa, actualul șef al CJ Iași, și-a început afacerile în anii ’90 și a ajuns să falimenteze majoritatea firmelor pe care a pus mâna.

„El și-a început afacerile ca un om care părea după 1990 mai curat. Făcea mentenanță pentru calculatoare și când se strica acest aparat se ducea la oameni acasă și lua sub braț produsul la el la firmă pentru a-l rezolva, pentru a nu-și pierde clienții. De la acel om și până la Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, este o cale foarte lungă. El nu a învățat decât adunarea. A uitat să mai ofere servicii de calitate atât ca președinte al Consiliului Județean, cât și ca director de firmă. De altfel, el a falimentat foarte multe firme. Acestea nu au fost însă falimentate de unul care nu se pricepe la bani, ci a vrut să câștige de pe urma lor. A luat firmele pe nimic, le-a stors cât a putut, apoi le-a falimentat”, a adăugat consilierul județean Constantin Șerban.

Concursuri trucate la vârful Consiliului Județean Iași

Constantin Șerban a menționat și faptul că, sub conducerea lui Maricel Popa, la Consiliul Județean au avut loc și mai multe concursuri trucate pentru unele posturi de conducere. Este și cazul celui de la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor, unde directorul Ciprian Ciucan ar fi primit subiectele cadou de la comisia de concurs.

„În ceea ce privește Consiliul Județean, prin aceeași metodă prin care a îngropat firmele sale, vrea să falimenteze și instituția. Stoarce Consiliul Județean de bani cât poate. A încadrat zeci de persoane pe persoană fizică, nu cu concurs. Cei care au avut concurs l-au avut aranjat. Vă dau exemplul lui Ovidiuc Ciucan, de la Drumurile Județene. A avut subiectele de la proba scrisă. Cei care i-au oferit subiectele și care au încercat să păstreze secretul, astăzi sunt oameni de încredere ai domnului președinte. Discutăm despre o persoană căreia noi i-am cerut demisia de mai multe ori. Consiliul Județean sub conducerea lui Maricel Popa nu a făcut altceva decât un management fără rezultate pozitive. Am pierdut patru ani pentru dezvoltarea județului. Politicile PSD, în general, au fost falimentare pentru națiunea română, nici autostradă, nici spital regional. Tot ce înseamnă PSD e un dezastru pentru România”, a conchis Consiliul Județean.

Adauga un comentariu