Coronavirus

Mărturiile persoanelor care au testat vaccinul împotriva COVID-19: „Ca un fel de mahmureală severă”

Publicat: 18 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mărturiile persoanelor care au testat vaccinul împotriva COVID-19 Ca un fel de mahmureală severă
Doză de vaccin

În acest moment avem puține date despre posibilele efecte secundare pe care le-am putea resimți în cazul în care ni s-ar administra noul vaccin împotriva SARS-CoV-2, dar câțiva dintre voluntarii care au testat vaccinul dezvoltat de compania Pfizer au povestit ce au simțit

„Oamenii vor crede că e amuzant, dar pot fi descrise ca un fel de mahmureală severă. E cel mai clar mod în care le pot descrie. La prima doză. La a doua doză a fost o mahmureală slăbuță. Dar, prima doză a dat o mahmureală rea.

Am avut dureri de cap foarte mari. L-am întrebat pe doctor de ce și mi-a spus că poate e placebo. I-am spus că mă doare brațul, m-a durut câteva zile și mi-a spus că este un semn că are loc un răspuns din partea sistemului imunitat”, a povestit unul dintre voluntarii care au testat noul vaccin anti-COVID-19.

Vaccinul împotriva COVID-19 ar putea reduce la jumătate transmiterea virusului. Viața ar trebui să revină la normal până în iarna viitoare, a declarat unul dintre creatorii vaccinului împotriva COVID-19.

Unul dintre creatorii vaccinului împotriva COVID-19 produs de BioNTech – Pfizer susține că viața oamenilor va reveni la normal peste un an.

Profesorul Ugur Sahin, cofondator al BioNTech, este de părere că vaccinul ar putea reduce la jumătate transmiterea virusului. ”Sunt foarte încrezător că transmiterea între oameni va fi redusă printr-un astfel de vaccin extrem de eficient”, a spus el.

”Vara ne va ajuta, deoarece rata infecţiei va scădea vara şi ceea ce este absolut esenţial este să obţinem o rată ridicată de vaccinare până sau înainte de toamna, iarna anului viitor”.

Potrivit profesorului, este esenţial ca toate programele de imunizare să fie finalizate înainte de sezonul rece din 2021. După ce vaccinurile vor intra pe piaţă, 40% din populaţia Uniunii Europene ar urma să fie vaccinată rapid

Uniunea Europeană a anunţat că a semnat un contract pentru 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, dezvoltat de Pfizer şi de BioNTech.

Primii care vor primi vaccinul vor fi medicii şi asistenţii din sistemul sanitar, lucrătorii în siguranţă publică şi transporturi şi persoanele vârstnice din grupele de risc. Ar fi vorba despre aproximativ 200 de milioane de persoane.

Pe lângă dificultăţile logistice şi legale implicate de un astfel de proiect uriaş de vaccinare, autorităţile vor trebui să combată şi scepticismul unei părţi din populaţie faţă de vaccin.

Adauga un comentariu