Local

Mărturisirile unei ieşence infectată cu Covid-19, după ce a fost internată la ATI în Spitalul de Boli Infecţioase: „Medicii luptă pentru pacienţi echipaţi în condiţii inumane”

Publicat: 20 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mărturisirile unei ieşence infectată cu Covid-19 după ce a fost internată la ATI în Spitalul de Boli Infecţioase Medicii luptă pentru pacienţi echipaţi în condiţii inumane
Consilierii județeni se vor întruni astăzi, 9 aprilie 2021, în ședință extraordinară, începând cu ora 13.00, prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare la distanță

Cătălina Bălan, o ieşeancă, a publicat un mesaj pe platforma de socializare Facebook, ieri, 20 martie 2021, unde a dorit să transmită mulţumiri echipei ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Cuvintele de laudă ale femeii vin după ce aceasta s-a infectat cu noul coronavirus şi a ajuns de urgenţă la spital. Medicii au observat că tânăra nu răspunde la schema de tratament şi au decis să o mute pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a unităţii medicale de boli infecţioase.

Echipa ATI, echipată în condiţii inumane, după cum spune tânără, lupta în prima linie cu virusul şi ajuta pacienţii zi şi noapte. Cătălina Balan vrea să le mulţumească pentru cuvintele de încurajare pe care i le-au transmis, îngrijirea medicală, devotamentul, omenia, dar şi pentru dorinţa de a învinge acest virus. Din fericire, ieşeanca a fost externata şi în aceste momente se afla acasă, lângă familia ei.

„Bună ziua,
Am avut neșansa să mă îmbolnăvesc de Covid-19 și am ajuns cu ambulanța la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. După două zile de la internare nu am răspuns la tratament iar medicul meu ( un om și un profesionist minunat) a luat hotărârea să mă transfere la secția de Terapie Intensivă. Scriu aceste rânduri pentru a citi și înțelege cât mai mulți despre echipa care lucrează la secția ATI, cei care sunt cu adevărat în prima linie în lupta cu acest virus.
Sunt o ”mână” de oameni care luptă zi și noapte pentru pacienți în condiții inumane (la modul cum sunt echipaţi) după niște proceduri foarte bine puse la punct, un grup de fete și băieţi extraordinari, (medici, asistente, infirmiere, etc.). Nu ştiu numele lor sau chipurile lor, dar aș vrea să le mulțumesc din suflet! A însemnat enorm că mereu erau doi ochi lângă mine care îmi spuneau : ”Luptă, trebuie să lupți!!”, am rămas marcată și nu voi uita niciodată!
Am văzut acolo omenie, devotament, dorința de a salva oameni, dorința de a învinge acest nenorocit de virus ucigaș !!
De asemenea, băieții brancardieri care pur și simplu ”fug” cu pacienții pe tărgi, urcă sau coboară etaje(nu exista lifturi), aleargă pentru fiecare pacient!
Mulţumesc încă o dată echipei ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași pentru faptul că acum sunt în viață și m-am întors acasă la familia mea!”, este mesajul publicat de ieșeancă Cătălina Bălan pe grupul de Facebook Ești din Iași Dacă…

Adauga un comentariu