Masca cu bicarbonat de sodiu va scapa de punctele negre? Iata care este adevarul!

Masca cu bicarbonat de sodiu va scapa de punctele negre? Iata care este adevarul!

21 apr. 2021, 20:37
BZI.ro, în Sanatate

Punctele negre sunt printre cele mai încăpățânate, dar și cele mai frecvente probleme ale pielii. Totusi acestea sunt relativ ușor de tratat. Cheia pentru tratarea punctelor negre este timpul și răbdarea. Atunci când produsele fără rețetă nu produc rezultate sau dacă ne usucă pielea, este posibil să fiți tentați să apelați la o altă măsură de tratament.

Remediile casnice, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, cresc în popularitate, ca metodă de a scăpa de punctele negre mai „natural”. Cu toate acestea, există îngrijorări semnificative cu privire la utilizarea bicarbonatului de sodiu pe piele – în special pe față.

De ce nu ar trebui să folosiți bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este promovat de numeroase entități online ca o modalitate „naturală” de a scăpa de punctele negre. În teorie, bicarbonatul de sodiu poate avea într-adevăr un efect de uscare. Susținătorii spun ca această măsură de tratament are capacitatea potențiala de a usca porii.

Problema cu aplicarea bicarbonatului de sodiu pe piele este că poate usca și restul pielii.

Unii utilizatori pot prezenta chiar și dermatită de contact, un tip de eczemă cauzată de reacții adverse la substanțe chimice care se întâlnesc cu pielea. Acest lucru poate duce la roșeață, erupții cutanate și mâncărime. Concluzia este că bicarbonatul de sodiu ar putea face mai mult rău decât bine pentru pielea ta.

Evitați bicarbonatul de sodiu: poate duce la dermatita

Bicarbonatul de sodiu, teoretic, ar putea să vă usuce punctele negre. Problema este că bicarbonatul de sodiu îți poate usca și restul pielii. Acest lucru te face vulnerabil la mai multe erupții, deoarece porii tăi lucrează ore suplimentare pentru a produce și mai mult ulei pentru a atenua uscăciunea. Bicarbonatul de sodiu nu este conceput pentru a fi folosit pe față.i.

Dacă aceasta este experiența dvs., ar putea fi cel mai bine să consultați un dermatolog. S-ar putea să vă recomande tratamente pe bază de rețetă sau chiar să recomande proceduri interne pentru a scăpa de punctele negre odată pentru totdeauna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *