Stiri medicale

Covid-19: masca de protecție capabilă să distrugă coronavirusul

Publicat: 22 oct. 2020
femeie cu masca de protectie
femeie cu masca

Pentru a lupta împotriva epidemiei Covid-19, un laborator din Marsilia, Franta, a dezvoltat un ingredient activ, care folosit pe o masca de protectie, este capabil să distrugă coronavirusul atunci când aterizează pe textile. Inventatorii au început să fabrice zeci de mii de măști refolosibile.

Covid-19 continuă să se răspândească. Până în prezent, nu a fost găsit niciun tratament care să trateze pacienții afectați de virus. Gesturile de barieră, distanțarea socială și purtarea unei măști sunt cele mai eficiente modalități de prevenire a infecției cu SARS-CoV-2.

De șase luni, un laborator din Marsilia lucrează la un ingredient activ capabil să omoare virusul atunci când intră în contact cu textile. Prin urmare, inventatorii au lansat producția a zeci de mii de măști refolosibile. Dacă vor fi comercializate, aceste protecții vor fi vândute în farmaciile din Franta și costul acestora va oscila de la cinci la zece euro. Se vor putea spăla de pana la douăzeci de ori.

Covid-19: spray care protejeaza împotriva virusului?

Nathalie Hagège, fondatorul ProNeem, a explicat cum funcționează masca:

„Pe fața exterioară a măștii am aplicat o tehnologie antivirală. Aceasta înseamnă că, atunci când virusul se va depune, va fi preluat imediat de țesut. Îi vom distruge membrana și, prin urmare, va deveni neinfecțios. Aceasta se numește biocid. Distrugem un virus în contact cu un țesut al în același mod în care ucidem o insectă”, a clarificat cercetătorul în biologie moleculară.

Pe lângă măști, laboratorul doreste să comercializeze acest principiu activ si sub formă de spray:

„Când ajung într-un loc public, voi pulveriza un produs care va ucide virusul. Este revoluționar, dar acestea sunt cu adevărat dispozitive pe care ni le dorim astăzi pentru a bloca virusul”, a adăugat Nathalie Hagège.

Comentarii
Adauga un comentariu