International

Masca de protecție, obligatorie pe plaja din Costa del Sol

Publicat: 16 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Masca de protecție obligatorie pe plaja din Costa del Sol
Masca de protecție, obligatorie pe plaja din Costa del Sol

Masca de protecție a devenit obligatorie pe plaja din Costa del Sol. Turiștii trebuie să poarte măști de protecție în timp ce sunt pe plajă și la piscine. Cei care nu vor dori să se conformeze cerințelor riscă amenzi grele.

Noile reguli stricte au intrat în vigoare azi-noapte și fac parte dintr-o înăsprire mai largă a restricțiilor în mai multe regiuni din Spania ca urmare a creșterii alarmante a numărului de cazuri noi de infectări cu COVID-19.

Andaluzia, locul celor mai populare stațiuni din Costa del Sol, a adoptat unele dintre cele mai stricte legi din țară, impunând tuturor, inclusiv persoanelor care merg la plajă, să-și acopere gura și nasul în permanență, în timp ce sunt în public. Cei care vor încălca aceste reguli stricte riscă o amendă de 100 de euro.

Cu toate acestea, cei car vor să facă plajă și înotătorilor li se va permite să-și scoată măștile, cu condiția să respecte normele de distanțare fizică. Copiii cu vârsta sub șase ani sunt, de asemenea, scutiți de purtarea lor.

Masca de protecție, obligatorie pe plaja din Costa del Sol: Regula se aplică la piscinile publice

Reguli similare se aplică și la piscinele publice sau de la hoteluri, unde turiștilor li se permite să dea masca de protecție jos în timp ce înoată. Totuși, rămâne valabilă regula privind distanțarea fizică. P=nă și deplasarea de la șezlong la piscină trebuie făcută respectând o distanță de cel puțin 15, metri față de celelalte persoane.

„Când vorbim despre măști, ne referim mai ales la plimbări pe plajă sau la întâlnirea unor prieteni pe care nu îi vedeți în mod normal. Toată lumea ar trebui să știe și să fie responsabilă pentru cine consideră a fi familie.”, a spus ministrul andaluz al Sănătății, Jesus Aguirre.

Purtătorul de cuvânt al guvernului regional andaluz, Elias Bendodo, a făcut precizări în legătură cu obligativitatea purtării măștii de protecție la plajă.

„Solicităm ca măștile de protecție să fie folosite pe plaje , astfel încât acestea să fie purtate pentru plimbări de-a lungul plajei. Persoanele din aceeași familie care locuiesc împreună le pot scoate la plajă, atât timp cât păstrează distanțarea fizică“, a spus Elias Bendodo.

Măștile de protecție, obligatorii în mai mutle zone

Guvernul regional andaluz a dispus acum ca măștile de față să fie purtate în orice moment în zonele publice, cu doar câteva excepții pentru situațiile în care este imposibil să se facă acest lucru, cum ar fi atunci când practici un sport.

Decizia a fost luată ca urmare o creșterii recente a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în Malaga, cel de-al doilea oraș ca mărime din Andalucia, care a avut peste 100 de persoane testate pozitiv cu COVID-19 în ultimele săptămâni.

Alte orașe din Spania au cunoscut focare similare în ultimele săptămâni, cu infecții în creștere raportate în orașul catalan Lleida, Osca în Aragon și Lugo în Galicia.

Obligativitatea purtării măștilor de protecție a fost impusă în toate cele trei regiuni, dar și în Insulele Baleare, Țara Bascilor, Navarra, La Rioja, Cantabria, Asturias, Extremadura și Murcia.

Restricțiile diferă de la un loc la altul, iar unele destinații. În Mallorca, spre exemplu, nu a fost impusă obligativitatea purtării măștii de protecție pentru persoanele care merg pe plajă.

 

Adauga un comentariu