Sfatul medicului

Masca de protectie si caldura verii: nu este un duo minunat, dar expertii ne dau cateva sfaturi

Publicat: 19 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Masca de protectie si caldura verii nu este un duo minunat dar expertii ne dau cateva sfaturi
Masca de protectie si caldura verii

Masca de protectie si caldura verii. Dr. Teresa Murray Amato a mers la metrou, in Manhattan Queens, pentru a face un test si a constatat ca mastile de fata nu sunt potrivite pe caldura mare.

„A fost o zi calda. Cu siguranta am simtit ca este cam cald”, a spus Amato, directorul medicinii de urgenta la Long Island Jewish Forest Hills din Queens, N.Y.

In ciuda disconfortului sau, Amato a rezistat dorintei de a-si indeparta masca – si ea recomanda sa faceti la fel.

COVID-19 continua sa se raspandeasca chiar si in caldura umeda a verii, de aceea este important sa pastrezi obiceiul de a purta masca si sa mentii distantarea sociala pentru a preveni transmiterea, a spus dr. Waleed Javaid, directorul prevenirii si controlului infectiilor din orasul Mount Sinai din New York.

Cel putin 10 state – Alabama, Arkansas, California, Florida, Nevada, Carolina de Nord, Oklahoma, Carolina de Sud, Tennessee si Texas – au atins niveluri record de pacienti COVID-19 spitalizati duminica, a raportat Washington Post.

Acesta a fost riscul redeschiderii, insa oficialii din domeniul sanatatii publice au spus ca merita, daca oamenii poarta masti.

Masca de protectie si caldura verii

Dovada a aratat ca mastile pot reduce transmisia noului coronavirus, daca toata lumea le poarta, a spus Amato.

Caldura de vara poate face ca masca sa para ca te inabuseste, dar ar trebui sa o porti in continuare daca esti langa alte persoane sau in spatii inchise, a spus ea.

„Chiar daca stim ca va fi putin inconfortabil, cred ca beneficiile depasesc disconfortul de a-ti fi putin cald in timp ce porti masca, a spus Amato, potrivit medicalxpress.com.

Mentinerea gurii si a nasului acoperite este importanta. Oamenii care se lupta cu masca pe caldura ar putea incerca sa treaca la una mai subtire, care este mai respirabila.

In acest moment, mastile chirurgicale sunt cele mai indicate, dar persoanele care nu se simt bine prin acoperirea fetei ar putea lua in considerare cumpararea unei masti textile, a spus Amato. Chiar si magazinele alimentare le vand acum.

Transpiratia este o alta problema. Daca masca ta se umezeste de la transpiratie, capacitatea sa de a detecta coronavirusul este diminuata, au spus Amato si Javaid.

„Daca devine transpirata sau umeda din orice motiv, ar trebui sa schimbi masca”, a spus Javaid.

Incercati sa pastrati cel putin o masca de rezerva pentru a o schimba, daca este necesar, a spus Amato.

„Intr-o lume ideala, ai putea sa ai cateva curate in buzunar, dar stiu ca acest lucru nu este intotdeauna posibil”, a adaugat ea.

Fa o pauza!

Oamenii care considera ca se lupta sa respire ar trebui sa faca o pauza scurta, a spus Amato.

„Te ajuta daca poti face o pauza, distanteaza-te de oameni si ridica putin masca, racoreste-te”, a spus ea.

Asigurati-va ca ramaneti hidratat, a spus Amato. Ameteala ar putea fi un semn al epuizarii generate de caldura. In acest caz, adapostiti-va la racoare, scoateti-va masca si solicitati ingrijiri medicale daca este cazul.

Vestea buna este ca iti poti scoate masca cand te bucuri de piscina, plaja etc atat timp cat pastrezi distanta sociala.

„A iesi acolo si a respira aer curat te face sa te simti mai bine mental”, a spus Amato. „Daca puteti pastra distanta sociala si sunteti in aer liber, ne putem scoate aceasta masca.”

Acelasi lucru este valabil si pentru exercitiile in aer liber, precum jogging-ul sau mersul cu bicicleta. Atata timp cat puteti sta la cel putin 6 metri distanta fata de ceilalti, nu trebuie sa purtati o masca.

Adauga un comentariu