Info Turism

Masca este obligatorie pe plajă, de 1 Mai şi de Paşte. Autoritățile, pregătite pentru a asigura buna respectare a restricțiilor

Publicat: 28 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Masca este obligatorie pe plajă de 1 Mai şi de Paşte. Autoritățile pregătite pentru a asigura buna respectare a restricțiilor
Masca este obligatorie pe plajă pentru cei care merg de 1 Mai şi de Paşte pe litoral

Masca este obligatorie pe plajă pentru cei care merg de 1 Mai şi de Paşte pe litoral. Puteți renunța la ea doar în apă, însă aceasta este rece. Autoritățile sunt pregătite pentru a asigura buna funcționare a restricțiilor, astfel că staţiunile vor fi pline de poliţişti şi jandarmi. Restaurantele pot primi clienţi şi în interior, la o capacitate de 30% în Mamaia şi de 50% în Vama Veche. Nu vor fi organizate evenimente, din cauza restricţiilor.

Începând de vineri, peste 35 de mii de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc, mai exact în stațiunile Mamaia și Vama Veche. Toată lumea care sosește în această perioadă aici trebuie să respecte restricțiile care sunt încă în vigoare.

Masca este obligatorie pe plajă, de 1 Mai şi de Paşte

35 de mii de turişti sunt aşteptaţi, începând de vineri, în staţiunile Mamaia şi Vama Veche pentru a sărbători ziua de 1 Mai şi Paştele pe litoral. Autorităţile au anunţat deja că staţiunile vor fi împânzite de poliţişti şi jandarmi. Purtarea măştii de protecţie rămâne obigatorie, inclusiv pe plajă. Aveţi voie să renunţaţi la ea doar în apă, însă este puţin probabil să fie mulţi în apa care are doar 7 grade Celsius.

„În momentul în care stăm jos şi este asigurată o distanţare socială, bem un cockteil, cu siguranţă nu putem să facem asta cu masca la gură, dar atunci când ne plimbăm pe plajă dintr-un loc în altul, ar trebui să respectăm măsurile în vigoare” a precizat sectretarul de stat în ministerul Economiei, Paul Ene.

Totuși, autorităţile vor fi îngăduitoare doar cu cei care vor să facă baie în mare. Aceştia pot renunţa la mască, însă riscă o răceală, pentru că apa este foarte rece. Potrivit meteorologilor, în perioada sărbătorilor pascale apa mării va avea doar 7 grade Celsius.

„Încercăm pe cât posibil să le explicăm oamenilor că trebuie să respecte indicaţiile salvamarilor. Atunci când e marea montată, trebuie să nu intre în apă, iar în cazul în care o vor face, să nu intre în panică, să caute să reziste cât mai mult la suprafaţă pentru a putea fi recuperat”, a declarat şeful scafandrilor din cadrul ISU Dobrogea, Marian Ciulei.

Cluburi închise, petreceri până la ora 22

Pe de altă parte, autorităţile au anunţat că staţiunile vor fi împânzite de poliţişti şi jandarmi. Petrecerile până la răsărit sunt încă de domeniul trecutului. Nu vor fi organizate evenimente, din cauza restricţiilor. Astfel, oamenii legii se vor asigura că petrecerile pe plajă, care în ceilalți ani țineau până în zorii zilei, se vor încheia până la ora 22.

De altfel, singura noapte în care circulația va fi permisă până la ora 5 dimineața este cea de Înviere. Toate astea în urma anunțului autorităților centrale care au anunțat că restricțiile vor fi eliminate iar oamenii pot merge la biserici să ia Lumina Sfântă. Cei care doresc să circule liberi în această noapte trebuie să se gândească bine deoarece acest lucru va fi permis numai spre şi dinspre bisericile de pe litoral.

Chiar dacă vara trecută tinerii au rămas pe plajă pe timpul nopţii, anul acesta autorităţie spun că le vor face faţă doarece au fost alocate suficiente forțe de poliție și de jandarmerie.

„Suficiente forţe de poliţie şi jandarmerie vor fi dispuse pe raza localităţii Vama Veche, şi suficiente echipe de intervenţie” a declarat, şeful IPJ Constanţa, Constantin Adrian Glugă.

Întrebat ce se va întâmpla cu cei care vor fi totuşi prinşi pe plajă, locotenent-colonel Leontin Rădulescu de la Jandarmeria Constanţa a precizat că acolo unde se impune organele de lege vor fi nevoite să aplice legea, asta presupunând, în funcție de situație, avertismente, sancțiuni contravenționale sau chiar amenzi.

„O să trebuiască să aplicăm legea. Acolo unde se impune avertisment, dacă nu, sancţiuni contravenţionale cu amendă”.

Restaurantele pot primi clienţi şi în interior, la o capacitate de 30% în Mamaia şi de 50% în Vama Veche.

Așadar, dacă doriți să mergeți pe litoral în minivacanța de Paste trebuie să știți că pe lângă alte restricții, cum ar fi cele de distanțare și circulație în anumit interval orar, și masca este obligatorie pe plajă.

Adauga un comentariu