Local

Mașinile au interzis în Grădina Botanică din municipiul Iași. Primăria vrea barieră la intrarea dinspre Păcurari în spațiul administrat de Universitatea „Cuza”

Publicat: 04 iul. 2020
Comisia de circulație din Primăria Iași a propus indicator cu
Mașinile au interzis în Grădina Botanică, Primăria cerând barieră la intrarea dinspre Păcurari în spațiul administrat de Universitatea "Cuza"

Autoturismele vor avea interzis la intrarea în Grădina Botanică din municipiul Iași dinspre cartierul Păcurari. Primăria Iași a decis remontarea unui indicator cu accesul interzis și chiar o barieră la intrarea în spațiul administrat de Universitatea „Cuza”. Indicatorul inițial a dispărut, iar mulți șoferi intrau cu mașinile în perimetrul Grădinii Botanice, cu toate că acest lucru este interzis. Comisia de Circulație din cadrul Primăriei municipiului Iași a luat și alte decizii legate de traficul din oraș

Conducătorii auto vor avea interzis în Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din municipiul Iași, administrată de Universitatea „Cuza”, pe la intrarea dinspre cartierul Păcurari. Comisia de Circulație de la Primăria Iași a decis remontarea unui indicator „Accesul interzis” în acea zonă a grădinii. Singura excepție sunt cei care au locuințele în zona Grădinii Botanice. În plus, municipalitatea a luat în calcul și montarea unei bariere la intrarea în Grădina Botanică, tocmai pentru a-i descuraja pe cei care vor să intre cu autoturismele în această zonă.

„Acolo a fost un indicator cu «Accesul interzis», însă acesta a dispărut. Cetățenii de pe șoseaua Munteni, la intrare în Grădina Botanică, au solicitat acest lucru, iar membrii comisiei au fost de acord. Se are în vedere și o barieră în acel loc”, a spus viceprimarul Radu Botez.

Și conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a arătat că decizia este una binevenită.

„Este o inițiativă foarte bună și mulțumim pentru sprijinul acordat în această privință”, a menționat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Accesul interzis cu mașina în Grădina Botanică din municipiul Iași. Spațiul administrat de Universitatea „Cuza” va fi protejat

Comisia de Circulație de la Primăria Iași a luat și alte decizii pe lângă accesul interzis cu mașina în Grădina Botanică . Astfel, Biroul Rutier de la Poliția Iași a cerut montarea unui indicator cu „Oprirea interzisă” pe ambele sensuri de mers pe strada Plantelor. De asemenea, Poliția a solicitat și instituirea sensului unic pe strada Dimineții, dinspre Cetățuia spre strada Neptun.
Un alt cetățean a solicitat aviz pentru montarea unui dispozitiv rabatabil de blocare acces auto pe calea dinspre Independenței, lângă un supermarket, aviz care a fost aprobat de Comisia de Circulație de la municipalitatea ieșeană.

Bariera de la Grădina Botanică nu este singura luată în calcul de Primăria Iași. Se cere barieră în Târgu Cucu

Un alt cetățean a solicitat aviz pentru montarea unei bariere la parcarea dinspre strada Cucu, nr. 1. Comisia de Circulație a decis ca acest lucru să fie analizat de Serviciul Parcări din cadrul Direcției Exploatare Patrimoniu a municipalității. De asemenea, s-a avizat înfințarea unei treceri de pietoni pe Șoseaua Galata, lângă Monumentul Eroilor. O altă speță analizată de Comisia de Circulație din Primăria Iași a ținut de montarea unui indicator de limitare acces trafic pe strada Cornelia Emilian, cartierul Bucium. Această decizie însă a fost amânată de reprezentanții municipalității ieșene pentru moment. În ședința Comisiei de Circulație de la Primăria Iași a fost discutată și cererea unei societăți comerciale. Aceasta a cerut montarea unor stâlpi de delimitare a drumului DS2457 și „Oprirea Interzisă” din zona centrală a orașului.

Decizie luată de Primăria Iași. Separatoare de trafic în spatele restaurantului Cotnari

Comisia de Circulație din Primăria Iași a luat în calcul și montarea unor separatoare de trafic pe strada din spatele restaurantului Cotnari. Decizia va fi reanalizată de reprezentanții comisiei. O altă societate a cerut 11 locuri de parcare pe strada Hlincea, arteră cu sens unic, la o distanță de 30 metri de o locuință colectivă. Solicitarea a fost însă respinsă de Comisia de Circulație a municipalității. Un alt punct discutat este legat de închiderea circulației pe strada Agatha Bârsescu, în zona Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, în zilele de 4 și 5 iulie, 11 și 12 iulie, 18-19 iulie, dar și 25 și 26 iulie 2020, pentru organizarea unor spectacole în aer liber. Spectacolele vor începe după ora 20:00.
Comentarii
  • Cum se va ajunge la cimitirul Podgoria?
    Sunt mulți ieșeni care au locuri de veci în acest cimitir și rude îngropate.

  • Dar de ce Primaria a dat autorizatie de constructie de casa in acel perimetru??????? a cercetat DNA-ul acest lucru? A fost chemat la cercetari Nechita si locotenentul Chirica?

  • Dar de amenajare, dezvoltare a gradinii nimeni nu spune nimic. Asfaltul e la 45 de grade degradat, de ce nu modernizati gradina. Facati cu finduri UE, luminat seara sa piata alerga lumea CONTRA COST! Modernizati sera, e din epoca de piatra, ati trantit o cafenea, desigur trebuia si e frumos, dar modernizati aleile de trandfiri!!! E unica si e asa frumoasa, modernizati sptiile verzi, e iarba acolo doar de coasa, puneti trifoi!

  • Suntem în secolul 21 și cu mortul la pas pe bd. Copou nu ne da voie DSP-ul. La pas mergem la tara nu în ditamai metropola.

  • „mașinile au interzis ….” …..- s-a interzis circulația mașinilor …..sau poate că aveți dreptate: ” mașinile au interzis” oamenilor sa …. mda, cam dificil pentru niste …. Offfff

  • Foarte bine. Toti calicii fara bani de benzina incearca sa coboare de sus, prin Copou. Mergi relaxat si trece ghertoiul in viteza si cu muzica la maxim la cativa centimetri de tine. Ma mir ca nu s-a rasturnat vreun cocalar in lac pana acum.

Adauga un comentariu