Prima pagină » Culinar » Măsline pane în aluat panko. Cu ce fel de sosuri să le savurezi

Măsline pane în aluat panko. Cu ce fel de sosuri să le savurezi

01 mart. 2024, 13:42,
BZI.ro, în Culinar

Măslinele pane sunt perfecte pentru o gustare rapidă sau pentru un platou cu aperitive. Acestea sunt deosebit de gustoase servite alaturi de un sos care să le completeze gustul sărat și acrișor. Pentru și mai multă savoare, folosește măsline umplute cu anșoa, gorgonzola sau usturoi.

Rețetă de măsline pane crocante

Această rețetă de măsline pane folosește metoda celor trei boluri. Mai întâi, le vei acoperi cu făină, apoi le vei înmuia într-un amestec de lapte de soia, iar în cele din urmă, le vei tăvăli prin pesmet panko. Laptele de soia ajută pesmetul să se lipească de măsline. Odată ce sunt acoperite, va trebui să le prăjești imediat, căci pesmetul se va înmuia dacă le lași deoparte prea mult timp. După ce sunt prăjite, scoate măslinele din ulei și transferă-le pe prosoape de hârtie pentru a absorbi orice exces de ulei.

Vei avea nevoie de 3 linguri de făină albă simplă, 1 lingură de amidon de porumb, 1/4 linguriță de sare de mare sfărâmicioasă, 3 linguri de lapte de soia, 1 lingură de suc de lămâie, 6 linguri de panko, 1/2 linguriță de oregano uscat. 3/4 ceașcă (170 g) măsline verzi fără sâmburi (preferabil umplute și marinate) și ulei vegetal, pentru prăjit.

Într-un bol mic, amestecă făina, amidonul și sarea. Într-un alt bol, amestecă laptele de soia și sucul de lămâie. În cele din urmă, într-un al treilea bol, pune panko și oregano. Ia câteva măsline și pune-le în primul bol, cel cu amestecul de făină. Amestecă pentru a le acoperi complet, apoi scutură excesul și pune-le în bolul cu lapte de soia pentru a le acoperi uniform. În cele din urmă, tăvălește măslinele prin bolul cu pesmet, amestecându-le pentru a le acoperi complet.

Pune o tigaie la foc mediu și adaugă ulei de aproximativ 2,5 cm. Înfierbanta uleiul la aproximativ 175 de grade Celsius, iar apoi adaugă câteva măsline și prăjește-le până devin aurii pe toate părțile, aproximativ 2 minute. Scoate-le cu o spumieră și lasă-le să se scurgă pe un platou acoperit cu prosoape de hârtie. Repetă cu măslinele rămase și servește-le cu sosul tău preferat.

Cele mai gustoase sosuri cu care le poți servi

Pentru acea combinație magică dintre crocant și cremos, servește măslinele pane alături de sosul tău preferat. Iată doua dintre cele mai delicioase sosuri care completează aceste mici delicii.

Sosul aioli se prepară dintr-o cană de smântână (sau iaurt simplu), 1/4 cană de suc de lămâie proaspăt stors, 1 linguriță de usturoi pudră, 1 linguriță de boia de ardei dulce, ardei iute mărunțit (în cantitatea dorită) și sare și piper după gustul tău. Pentru a prepara sosul, adaugă toate ingredientele într-un bol și amestecă până sunt bine omogenizate. Gustă și ajustează condimentele după propriile preferințe. Dacă ai timp, lasă-l la frigider timp de 1 oră înainte de servire pentru a permite aromelor să se combine și să se dezvolte.

Un alt sos delicios, dar ceva mai picant și cu o paletă de arome dulci-acrișoare, se prepară din 1½–2 linguri de pastă de chilli, 1 lingură de ulei de măsline extra-virgin, 1 lingură de oțet de vin roșu, 1 lingură de pastă de tomate cât mai concentrate, ½ linguriță de miere și ½ linguriță de sare. Amestecă pasta de ardei, uleiul, oțetul, pasta de tomate, mierea și sarea într-un bol mic pentru a obține un amestec omogen, iar apoi acoperă-l și lasă-l la rece pentru o oră. Poți pregăti sosul pentru măsline pane chiar și cu 3 zile înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *