National

Măștile de protecție împotriva noului coronavirus promise de Guvern ajung, în sfârșit, la beneficiari

Publicat: 08 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Măștile de protecție împotriva noului coronavirus promise de Guvern ajung în sfârșit la beneficiari
Măștile de protecție împotriva noului coronavirus promise de Guvern ajung, în sfârșit, la beneficiari

Măștile de protecție împotriva noului coronavirus promise de Guvern ajung, în sfârșit, la beneficiari. În ultimele zile, primăriile au primit măștile de protecție pentru a le distribui oamenilor care au nevoie și nu își permit să le achiziționeze. Este vorba despre acele persoane care au pensie mai mică de 700 de lei, trăiesc din ajutor social ori au dizabilități. De menționat este că, după șase luni de pandemie, au ajuns și primele măști.

Măștile de protecție împotriva noului coronavirus promise de Guvern ajung, în sfârșit, la beneficiari

Astfel că, peste 3.700.000 de măști au fost trimise în județul Galați. După ce la finalul săptămânii trecute au ajuns într-un depozit, acum oamenii cu venituri mici se pot bucura de ele. Timp de două zile, reprezentanții primăriilor din județ au venit la Galați, pentru a ridica măștile distribuite de Guvern. De asemenea, au ajutat la descărcat chiar și persoanele care au beneficiat de acestea.

Totodată, peste 230 de mii de măști au ajuns și la Piatra Neamț. Acestea așteaptă să fie ridicate de către beneficiari de la una din cele trei locaţii stabilite din oraș.

Anunțarea distribuirii măștilor s-a realizat cu ajutorul presei locale, a rețelelor de socializare, dar și prin intermediul scrisorilor, formă aleasă pentru persoanele care nu au acces la internet.

Acest program de distribuire a măștilor în mod gratuit va dura până când toți beneficiarii le vor primi.

Se oferă măști de protecție familiilor și persoanelor defavorizate din Iași! Direcția de Asistență Socială distribuie câte 50 de bucăți pentru fiecare persoană

Familiile și persoanele defavorizate din Iași primesc măști de protecție de la Primăria Iași. Direcția de Asistență Socială Iași se ocupă de distribuirea a câte 50 de măști pentru fiecare persoană inclusă în una din cele patru categorii prevăzute în legislație. Beneficiază de această măsură de sprijin 7.641 de persoane defavorizate din Municipiul Iași

Primăria Iași oferă în această perioadă măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate din oraș cu sprijinul inspectorilor Direcției de Asistență Socială Iași și a Poliției Locale. În municipiul Iași sunt 7.641 de persoane care vor beneficia de această măsură de sprijin. Fiecare persoană inclusă în una din cele patru categorii prevăzute în legislație primește câte 50 de măști de protecție. O echipă specială DAS Iași se deplasează la domiciliul unui număr de 6.709 de persoane în intervalul 4 – 8 septembrie 2020 alături de agenți ai Poliției Locale, pentru a oferi aceste măști.

Categoriile de beneficiari care primesc măști de protecție

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului numărul 78 din 2020, beneficiarii care primesc măștile de protecție se împart în patru categorii. Din prima categorie fac parte persoanele care au venit minim garantat (503 de astfel de beneficiari). A doua categorie sunt persoanele care primesc alocație pentru susținerea familiei, în jur de 429.

Categoria a treia o reprezintă pensionarii sistemului public de pensii cu pensia până la 704 lei și sunt în număr de 5.743 de beneficiari conform evidenței transmise de Casa Județeană de Pensii Iași, din care 4.287 sunt beneficiari unici, iar 1.456 sunt persoane care au și statutul de persoană cu nevoi speciale. Ultima categorie este cea a persoanelor încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și 58 din Legea nr. 448 / 2006, cu un total de 2.422 beneficiari unici conform evidenței retransmise de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Iași.

Adauga un comentariu