Actualitate

Măştile de protecţie din școli vor fi asigurate de la bugetul de stat. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre accesul la acestea

Publicat: 30 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Măştile de protecţie  din școli vor fi asigurate de la bugetul de stat. Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a vorbit despre accesul la acestea
Măștile de protecție din școli vor fi asigurate de Guvernul României

Înainte de şedinţa de Guvern, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vorbeşte despre măştile de protecţie din şcoli. Ministrul a afirmat faptul că statul are stocuri suficiente de măşti de protecţie şi că Ministerul a interogat Inspectoratele Școlare Județene pentru a vedea ce stocuri de măşti sunt la nivel de fiecare județ.

De altfel, ministrul a vorbit şi despre ştergerea din catalog a ocupaţiei pe care o au părinţii. Ministrul a menţionat faptul că astfel de date sunt irelevante şi că elevul trebuie măsurat în funcţie de prestaţia pe care o are.

Măștile din școlile din România vor fi asigurate de Guvernul României

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a menţionat faptul că măștile de protecţie care rămân obligatorii în scoală vor fi asigurate de către Guvernul României. De altflel, Sorin Cîmpeanu a menţionat că le-a cerut IȘJ-urilor un raport cu necesarul de măști pentru fiecare școală:

Exista stocuri suficiente de măşti de protecţie. Există milioane de măşti în stocul ISU, la MS. Am interogat toate ISJ-urile pentru a ne spune ce stocuri au. Astăzi în şedinţa de Guvern va di promovată o reglementare prin care autorităţile locale vor pune la dispoziţia şcolilor măşti de protecţie. Vor fi puse la dispoziţia şcolilor pentru elevi şi cadre didactice. a declarat ministrul.

Declarație vine în contextul în care, în urmă cu o săptămână, autoritățile au anunțat faptul că măștile de protecție făcute din materiale textile vor fi interzise în școlile din România. În spațiul public s-a pus problema faptului că mulți dintre părinți nu ar face față cheltuielilor cu cumpărare de măști medicinale.

Copilul ministrul Sorin Cîmpeanu a suferit din cauza ocupației tatălui

În continuare, ministrul Sorin Cîmpeanu a fost întrebat despre, dacă a fost necesar sau nu, scoaterea ocupației părinților din catalog. Ministru la declarat faptul că aceste date sunt irelevante pentru profesorul care trebuie să noteze elevul în funcție de ceea ce face. Ministrul a precizat că ocupația părinților se va păstra în dosarele pentru bursele sociale pentru că astfel de beneficii se acordă elevilor cu posibilități limitate:

Este foarte simplu, datele nu au nicio relevantă pentru profesor. Elevul trebuie să fie apreciat nu în funcţie de ierarhie. Nu promovăm false ierarhii, promovăm un acces echitabil la scoală. Evaluarea trebuie să măsoare progresul elevului nu trebuie să aibă alte variabile. Totuşi, aceste date vor face parte din dosarul ajutorului dat copiilor fără posibilităţi pentru că bursele sociale se dau în funcţie de venitul din familie.

De altfel, Cîmpeanu a declarat faptul că propriul copil s-a izbit de o asemenea problemă

Da, au fost cazuri. Am avut şi eu copil care a fost elev, a avut de suferit de la unii care nu îl plăceau pe tatăl lui ministru, sau alţii care îl plăceau de tatăl lui ministru. a conchis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Masca, obligatorie la școală în spațiile închise

În spațiile deschise masca nu va fi obligatorie, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar, unde nu se va putea menține distanțarea fizică.

”Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare. În cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție”, a spus ministrul.

O altă remarcă făcută de curând de către Ministrul Educației se referă la testarea profesorilor. Sorin Cîmpeanu a precizat faptul că nu consideră că este corect ca profesorii să suporte din propriile buzunare testarea.

Adauga un comentariu