National

Măsura 3 va fi reluată de la zero! Ministrul Claudiu Năsui: „Să o facem încă o dată respectând cadrul legal”

Publicat: 18 mart. 2021
Claudiu Năsui, ministrul Economiei
Măsura 3 pentru IMM-uri va fi reluată de la zero, de această dată după cadrul legal

Măsura 3 pentru IMM-uri va fi reluată de la zero, spune ministrul Economiei, Claudiu Năsui: „Problema esențială după mine e că nu își atinge scopul. Să o facem încă o dată respectând cadrul legal”.

„Este o discuție în Coaliție și cu premierul să reluăm măsura 3, ea include peste jumătate din proiecte care sunt proiecte imobiliare. Problema esențială după mine e că nu își atinge scopul. Așa că o soluție ar fi să reluăm măsurile incluzând și respectând Legea 220 care extindea CAEN-urile care pot cere finanțare pentru diverse proiecte. Să o facem încă o dată respectând cadrul legal, fără acele proiecte imobiliare și învățând din experiența trecută să nu mai fie criterii de cofinanțare care să facă departajarea între proiecte care s-au dovedit vulnerabilități”, afirmă la Digi 24 Claudiu Năsui.

Claudiu Năsui: „Cei care au depus deja dosarele o pot face cu aceeași documentație”

Nu există oameni care să fi primit deja un răspuns pe măsura 3, spune ministrul Economiei.

Năsui a precizat că cei care au depus deja dosarele o pot face cu aceeași documentație.

Măsura 1 are plățile în mare parte făcute, mai sunt foarte puține dosare rămase de plată, adăugă el.

„La măsura 2 sunt cele mai mari întârzieri la plată, dar începem procesul prin care banii să ajungă la beneficiari, să se aștepte la plăți în cel mai scurt timp. Nu s-au făcut plăți din cauza limitărilor bugetare, dar am putut evalua dosarele”, conchide Claudiu Năsui.

Moțiunea simplă împotriva lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a fost respinsă

Marți, 16 martie 2021, moțiunea simplă depusă de Partidul Social Democrat, împotriva lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a fost respinsă.

Prin vot secret cu bile, plenul Senatului a respins moțiunea simplă depusă de PSD, intitulată „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”. Pentru adoptarea moțiunii s-au înregistrat 55 de voturi, 72 de voturi pentru respingerea moțiunii și o abținere.

Claudiu Năsui: „Din aceste moţiuni reiese un clasament al fricii PSD”

Iată ce a declarat Claudiu Năsui, ministrul Economiei:

„Din aceste moţiuni reiese un clasament al fricii PSD şi al unui vechi sistem de a face politica. Mai întâi Vlad Voiculescu, acum eu. Vorbiţi despre destabilizarea economiei în 70 de zile. Aici e chiar hilar, de la PSD care a dat OUG 114, de la PSD care a destabilizat economia într-o singură zi, care a venit cu geniile economice Vâlcov, Andrușcă, Dragnea. Ați arătat atunci mediului privat că sunteți în stare de orice. Era un prăpăd total pe bursă.

Ați depus moțiunea pentru că am închis niște robineți de bani care mergeau spre mafii politice. Ați depus pentru că am deranjat interesele dvs financiare. Acum sunteți loviți la bani.

Nu am destabilizat nicio economie, doar economia de gașcă a dvs. Aveți impresia că puteți să mă șantajați sau intimidați, dar nu veți reuși pentru că nu mi-e frică. Din 37 de companii ale Ministerului Economiei, 28 au grave probleme economice, asta e rezultatul PSD – jaf, căpușare și debandadă.
Ziceţi că s-a declanşat ancheta penala asupra măsurii 3. Nu sunt specialist în drept penal, dar o anchetă penala nu se declanşează de la sine. Eu am vorbit despre aceste nereguli, l-am anunţat pe premier şi eu am făcut plângerea la DNA”, a declarat Claudiu Năsui.

PSD a depus moțiune simplă împotriva lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei

Miercuri, 10 martie 2021, membrii Partidului Social Democrat au depus, la Senat, moţiunea simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, intitulată „O Românie în agonie cu Năsui la Economie”.

Cel care a anunțat depunerea moțiunii simple, în plenul Senatului, este senatorul social democrat Lucian Romaşcanu:

„Conform articolului 66 din Regulamentul Senatului, subsemnaţii, membri ai Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat, vă înaintăm o moţiune simplă cu titlul ‘O Românie în agonie cu Năsui la economie’, adresată ministrului Economiei, Claudiu Năsui”, a precizat Lucian Romaşcanu.

De asemenea, după cum a declarat preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, hotărârea de a depune o moţiune împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, a fost luată în Biroul Politic Naţional al formaţiunii.

„Motivele – blocarea măsurii 3, fonduri europene, 478 de milioane de euro în acest moment blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviinţă să îşi facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu