Coronavirus

Măsură extremă luată în Spania. De miercuri, devine obligatoriu purtatul măștii în spații deschise

Publicat: 08 iul. 2020

Măsură extremă luată în Spania. De miercuri, devine obligatoriu purtatul măștii în spații deschise, în toată regiunea Catalunia! Decizia autorităților locale a fost luată ca urmare a creşterii numărului de cazuri de Covid-19.

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului catalan, Meritxell Budo, care a precizat că măsura va fi adoptată miercuri, 8 iulie, de autorităţile regionale de apărare civilă.

Potrivit unui decret adoptat de guvernul central de la Madrid, măştile sunt obligatorii în spaţii deschise în Spania doar dacă între persoane nu poate fi menţinută o distanţă de cel puţin 1,5 metri.

În regiunea Segria, care cuprinde și orașul Lleida, aproximativ 210.000 de oameni au revenit de sâmbătă la măsurile de izolare. Timp de două săptămâni, localnicii pot trece de punctele de control ale poliţiei numai pentru a merge la serviciu. Totodată, locuitorilor li s-a recomandat să limiteze cât mai mult întâlnirile și deplasările.

Cotidianul El Pais scrie că în Segria majoritatea noilor cazuri au provenit din ferme, aziluri şi o zonă rezidenţială.

Spania este printre cele mai afectate ţări europene de pandemia Covid-19, cu peste 28.000 decese şi 250.000 de cazuri de infectare confirmate.

Inventatorul măștilor de protecție revine la muncă

Pe de altă parte, povestea lui Peter Tsai, inventatorul măștilor de protecție N95, este fascinantă și descrie perfect efortul omenirii în lupta cu pandemia Covid-19. Peter Tsai s-a retras din activitate în urmă cu doi ani, dar în prezent mai ocupat decât a fost vreodată.

Când noul coronavirus a început să se extindă, în luna martie, Peter Tsai (68 de ani), inventatorul măștilor N95, a fost rechemat să ajute la mentenanță, deși se afla la pensie!

Spre deosebire de alte forme de echipament individual de protecție, măștile N95 filtrează contaminanții, făcându-le astfel măștile cele mai protectoare de pe piață.

Adauga un comentariu