Eveniment-Social

Măsuri de ordine cu ocazia Bobotezei, în județul Iași

Publicat: 05 ian. 2021
Jandarmi Iași
Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași

Cu prilejul sărbătorii religioase Botezul Domnului (Boboteaza)  miercuri, 06 ianuarie 2021, mai multe echipaje de jandarmi ieşeni se vor afla în misiune, în zona a opt lăcașe de cult, din Iaşi, Paşcani, Târgu Frumos, Hârlău și Răducăneni, unde în fiecare an există un aflux mare de credincioși.

Jandarmii vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, precum și informarea, prevenirea și punerea în aplicare a măsurilor stabilite pentru împiedicarea răspândirii virusului Sars Cov2.

Accesul se va face printr-un culoar special

La slujba din curtea Catedralei Mitropolitane din Iași, unde în fiecare an  participă un număr mare de credincioși, pentru a se păstra distanțarea fizică și ordinea, în jurul recipientelor cu agheasmă se va monta un dispozitiv de protecție, iar accesul în interiorul zonei delimitate pentru a se lua apă sfințită, se va realiza printr-un culoar special amenajat.

Singura intrare în culoarul amenajat pentru a se lua apă sfințită va fi dispusă pe str. Arhitect G.M. Cantacuzino – poarta de acces în parcarea din spatele Facultății de Teologie Ortodoxă.

Credincioșii care vor dori să intre în biserică sau să participe la slujba de Bobotează organizată pe esplanada Catedralei Mitropolitane Iași, vor putea intra pe la poarta principală de pe Pietonalul Ștefan cel Mare, ieșirea acestora fiind organizată pe la poarta de lângă Centrul de Pelerinaj Sf. Parascheva (în dreapta porții principale de acces).

Este important de reținut, că accesul credincioșilor pe esplanada Catedralei se va face în limita locurilor care asigură respectarea regulilor de distanțare fizică.

Totodată, în cadrul culoarului de acces la apă sfințită se va acționa pentru asigurarea distanțării fizice (1,5-2 metri între persoane) precum și respectarea celorlalte reglementări privind protecția sanitară.

În vederea evitării incidentelor, jandarmii ieşeni recomandă cetăţenilor să manifeste răbdare, să respecte regulile de protecție sanitară şi  indicaţiile forţelor de ordine.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.

Adauga un comentariu