Local

Măsuri drastice luate în piețele agroalimentare din Iași: Polițiștii locali îi verifică pe comercianți să acopere produsele cu folii, iar clienții pot intra doar câte 100 în piețe, cu măștile de protecție obligatorii

Publicat: 27 iul. 2020
măsuri speciale de protecție pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19
Polițiștii locali fac verificări în piețele agroalimentare din Iași în rândul comercianților obligați să acopere mărfurile cu folii. Clienții sunt obligați să poarte măștile de protecție

Polițiștii locali vor aplica amenzi drastice comercianților și ieșenilor care nu respectă regulile de protecție în zona piețelor agroalimentare. Comercianții sunt obligați să acopere mărfurile cu folii, iar clienții să poarte măștile de protecție și să intre maximum căte 100 în interiorul piețelor

La nivelul piețelor agroalimentare din Iași sunt luate măsuri speciale de protecție pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19

La nivelul piețelor agroalimentare din Iași sunt luate măsuri speciale de protecție pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19. Astfel, polițiștii locali îi verifică pe comercianții obligați să acopere cu folii mărfurile expuse la vânzare, iar clienții să poarte măști de protecție și să intre doar câte maximum 100 în interiorul unei piețe.

„Polițiștii locali continuă seria de verificări în piețele agroalimentare din municipiu privind măsurile de necesare și obligatorii de protecție împotriva infectării cu virusul Sars-CoV-2. Măsurile necesare și obligatorii sunt: Masca purtată în mod corespunzător; Acoperirea produselor cu folii protectoare; Maximum 100 persoane în interiorul pieței; Cumpărătorii și comercianții obligatoriu purtat mască de protecție. În situația în care sunt depistate persoane care nu respectă regulile de protecție, se vor întocmi procese-verbale de constatare a contravenției”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Polițiștii locali vor aplica amenzi usturătoare comercianților și ieșenilor care nu respectă regulile de protecție

Din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri, echipele mixte formate din angajații municipalității ieșene acționează zilnic pe linia respectării măsurilor speciale stabilite de Comitetul Local pentru Situații de Urgență în scopul diminuării răspândirii virusului Sars-CoV-2.

„Patrulele de polițiști locali vor acționa cu preponderență în zonele predispuse a se forma aglomerări de persoane. Pe această cale, le reamintim locuitorilor municipiului că în mijloacele de transport în comun și piețele agroalimentare este necesar și obligatoriu purtarea măștii de protecție în mod corespunzător (nas și gură acoperite), iar afluirea și defluirea în interiorul piețelor se face în mod controlat, maximum 100 persoane în interiorul piețelor, iar în mijloacele de transport în comun numărul călătorilor este egal cu numărul locurilor pe scaune. Mulțumim ieșenilor care respectă măsurile luate pentru protecția lor și care au înțeles faptul că este necesar să diminuăm răspândirea virusului Sars-CoV-2”, au mai declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Ieșenii fără mască de protecție din piețele agroalimentare și mijloacele de transport sunt amendați

La sfârșitul săptămânii trecute, echipele mixte de control, formate din polițiști locali și lucrători special desemnați din subordinea municipalității ieșene au întreprins controale în 49 tramvaie și 37 autobuze care au trecut prin 5 locații considerate importante – cu privire la portul corespunzător al măștii de protecție și cu privire la numărul călătorilor admiși în mijlocul de transport în comun.  În urma controalelor efectuate au fost coborâte din mijloacele de transport în comun un număr de 5 persoane care nu purtau mască de protecție”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Comentarii
  • cu speculantii si bisnitarii tagani din piata alexandru ce faceti dle primar ? de ani buni fura la cantar ,nu au acte legale ,vb urat cu pensionarii ,doar fac specula fata in fata cu politia din piate ? nu ii vede nimeni ? doar lipovenii si taranii aotohtoni au drept in piata !

  • sunt plini de amenzi neplatite.eco piata sa nu le dea tarabe spatiu .ia verificat cineva la dracu unde au teren sera solar gradina de legume livada .politia isi face treaba conform legii.sactiune in bani.atat .mai documentativa .

  • „pensionar”… „tiganii intermediari” trebuie sa dispara! Dar cu oamenii lui Chirica platiti regeste, sefii pietelor trebuie sa plece, nimic renovat in piete. Probleme multe, dar sunt rezolvabile!

Adauga un comentariu