Coronavirus

Măsuri dure de Sărbători în Italia: Nu vor putea participa la slujba din noaptea de Crăciun

Publicat: 03 dec. 2020
oameni pe stradă în Italia
Măsuri anti-COVID-19 în Italia

Italienii vor avea parte de sărbători mai triste decât în anii trecuți, mai multe măsuri dure fiind impuse de guvernanți. Atfel, italienii nu vor putea participa la slujba de Crăciun.

Italia a anunțat deja restricții și limitări importante ale mobilității cetățenilor pe timpul Crăciunului și al Anului Nou, în condițiile în care se anunțau relaxări pentru perioada sărbătorilor.

Italienii nu vor putea participa la slujba din noaptea de Crăciun şi nu se vor putea deplasa între regiuni în perioada sărbătorii, a declarat miercuri un oficial din Ministerul Sănătăţii, în timp ce ţara se luptă cu un nivel ridicat al tatelor de infectare şi al deceselor, transmite Reuters.

Măsuri dure în Italia, pe fondul creșterii numărul de cazuri COVID-19

În ultimele săptămâni, Italia a raportat mai multe cazuri zilnice de decese din cauza noului coronavirus ca oricare altă ţară europeană şi, deşi creşterea a încetinit, guvernul este îngrijorat în privinţa reuniunilor de Crăciun.

Ministrul adjunct al Sănătăţii Sandra Zampa a declarat că slujba din ajunul Crăciunului trebuie să se încheie în jur de ora 8:30 p.m., pentru ca credincioşii să poată reveni în case înainte de ora limită 10 p.m. impusă de carantină. De asemenea, oamenii nu au voie să invite persoane din afara familiei la masa de Crăciun sau la alte sărbători.

„Începând din 20 decembrie, oamenii vor putea călători în afara regiunii lor numai pentru urgenţe, cum ar fi îngrijirea unui părinte singur”, a declarat Zampa la televiziunea La7.

Stațiunile de schi, închise în Italia

Guvernul anunţase deja că staţiunile de schi vor fi închise în perioada Crăciunului şi a Anului Nou.

Executivul de la Roma urma se se întrunească miercuri, seara târziu, pentru a decide detaliile restricţiilor pentru următoarele săptămâni, iar premierul să le prezinte joi, într-o conferinţă de presă.

Restricţiile actuale urmează să expire joi.

Număr mare de decese raportate în Italia

Miercuri, Italia a raportat 684 de decese legate de coronavirus, faţă de 785 marţi, şi 20.709 de infecţii noi.

În total, în Italia şi-au pierdut viaţa 7.045 de persoane din cauza Covid-19, al doilea mare bilanţ din Europa după cel din Marea Britanie. Numărul total al cazurilor a atins 1,642 de milioane.

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat, miercuri, 2 decembrie, că guvernul deţine opţiuni pentru achiziţia a 202 milioane de vaccinuri pentru Covid-19, de la diverse companii, şi că aşteaptă aprobarea lor de către autorităţilor pentru medicamente din Uniunea Europeană.

Reguli ciudate de sărbători în Belgia

În Belgia au fost impuse mai multe reguli ciudate, una dintre acestea stipulând că un singur oaspete la masa de Crăciun va putea folosi toaleta, potrivit brusselstimes.com.

Din cauza pandemiei de COVID-19, anul acesta, sărbătorilor nu vor mai fi la fel ca în anii trecuţi. Nu vor mai putea fi organizate petreceri până dimineaţa și nici reuniuni mari.

„Dacă trebuie să mergeţi la toaletă, nu va mai fi nimic de făcut decât să vă întoarceţi acasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al autorității locale din Belgia.

Mai mult, oricine invită oaspeţi trebuie să aibă o grădină sau o curte unde oamenii să se poată plimba. Invitarea oamenilor să sărbătorească în grădină este permisă, dacă grupul nu este mai mare de patru persoane, iar regulile de distanță și igienă sunt respectate. În plus, este necesar accesul direct la grădină, a spus ministrul belgian de interne, Annelies Verlinden, care a adăugat că oaspeții nu au voie să treacă prin casă.

Adauga un comentariu