International

Măsurile de carantină continuă în Shanghai, deși autoritățile au anunțat „zero COVID”

Publicat: 17 mai 2022
Autorități Shanghai COVID
China se confruntă cu cel mai grav focar epidemic de la începutul pandemiei

Autorităţile din Shanghai au anunţat marţi, 17 mai, că s-a încheiat epidemia de coronavirus (cu excepţia unităţilor de carantină), anunţ care a fost ignorat rapid pe internet, pentru că o mare parte dintre cei 25 de milioane de locuitori ai orașului se află în continuare în izolare.

China se confruntă cu cel mai grav focar epidemic de la începutul pandemiei. Este, de asemenea, ultima mare economie planetară majoră care a rămas izolată de restul lumii cu restricţii anti-Covid.

Shanghai a plasat în izolare toți locuitorii

Autoritățile din Shanghai, poate cel mai afectat oraș, au plasat în izolare toți locuitorii la începutul lunii aprilie, pentru a face față acestui val al variantei Omicron potenţial fatală pentru mulţi vârstnici nevaccinaţi. Milioane de oameni din cartierele de est şi vest au fost, așadar, obligaţi să stea în casă atât timp cât este nevoie pentru a înregistra scăderi ale cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

De asemenea, transportul public în cea mai mare parte a orașului a fost suspendat, în timp ce afacerile considerate neesențiale, precum restaurantele și centrele comerciale, au fost nevoite și ele să se închidă.

Dar dificultăţile de acces la produse proaspete şi asistenţa medicală non-Covid au stârnit nemulţumiri puternice şi, în unele cazuri, chiar probleme cu autorităţile.

„Toate cele 16 districte din Shanghai au atins zero Covid în societate”, a anunţat marţi Zhao Dandan, vicedirectorul serviciilor municipale de sănătate.

Cele mai recente cazuri au fost detectate în unități de carantină

În mod evident, cele aproximativ 1.000 de noi cazuri detectate în ultimele 24 de ore au fost toate detectate în unităţile de carantină şi nu în populaţia generală. Autorităţile anunţaseră duminică o redeschidere „în etape” a afacerilor începând cu această săptămână, fără a preciza însă amploarea.

Potrivit primăriei, doar 3,8 milioane de locuitori se află încă într-o formă dură de izolare, precum interdicţia de a-şi părăsi apartamentul sau complexul rezidenţial.
Adauga un comentariu