Matematica este rasistă, afirmă o activistă: De ce, doi plus doi trebuie să facă neapărat patru? - VIDEO

Matematica este rasistă, afirmă o activistă: De ce, doi plus doi trebuie să facă neapărat patru? – VIDEO

25 mai 2023, 09:38,
BZI.ro, în Actualitate

Dialog halucinant la o televiziune americană despre matematică. O susținătoare activistă susține că sunt premise ca matematica să fie rasistă. Aceasta consideră că doi plus doi ar putea să facă chiar și cinci, nu neapărat patru.

În ultimii ani, în special în SUA, s-au pus numeroase aspecte asemănătoare în discuție. Se vorbește despre dreptul fiecărui individ să creadă ce dorește despre orice. Asta în contextul că CEDO a impus recent României recunoașterea parteneriatelor civile dintre persoanele cu același sex.

Matematica este rasistă și doi plus doi s-ar putea să nu facă patru

Un jurnalist de la un post de televiziune american a avut un dialog, considerat de matematicieni, a fi unul halucinant. Aceasta s-a aflat în fața unor aspecte greu de imaginat acum câțiva ani. Femeia a aflat că ar putea fi rasistă dacă consideră că doi plus doi este egal cu patru.

Jurnalist: Deci, rapid, nu înţeleg raţiunea. Deci, dacă spunem că doi plus doi este egal cu patru înseamnă că suntem rasiști? Că e rasist? Asta suna rasist și facem o caracterizare greșită? Poţi să ne lămurești?

Activistă: Nu, acest lucru nu este o caracterizare greșită. Matematica este pur şi simplu rdyr rasistă sub această ideologie pentru că spune că nu există altceva decât realitatea obiectivă. Deci, patru ar putea să nu fie numărul corect atunci când adunăm doi cu doi. Doi plus doi ar putea să fie cinci.

Demența continuă și în rândul canadienilor: Matematica reprezintă supremația albă

Lăsând la o parte acest interviu, putem observa faptul că sunt tot mai multe organizații care consideră că matematica este rasistă și că ea reprezintă ”supremația albă”. Este și cazul Asociației Coordonatorilor de Matematici din Ontario (OMCA), care consideră ecuația ca fiind supremația albă, citat de  www.nationalreview.com

Potrivit unui webinar creat de președintele OMCA, Jason To, susținătorii neutralității politice a matematicii care folosesc formularea „2 + 2 = 4” sunt implicați într-un act de „Supremația albă acoperită”.

Prezentarea lui To, lansată în septembrie anul trecut, prezintă o piramidă cu „Supremația albă în educația matematică”. Vârful piramidei prezintă exemple de „supremație deschisă a albului” – infracțiuni în clasă pe care orice persoană rezonabilă le-ar considera rasiste – în timp ce bază include exemple mai nebuloase de ceea ce To numește „supremația albă sub acoperire”. Formele ascunse de supremație albă care se presupune că afectează educația matematică includ „curriculum eurocentric de matematică”, „testare standardizată” și îndemnuri precum „Țineți-vă doar de matematică”, „Nu văd culoare în cursul meu de matematică” și „Desigur. matematica este neutră pentru că 2+2=4.”

Așadar, în viitorul apropriat am putea fi acuzați că suntem rasişti dacă mai credem că, de exemplu, cerul este albastru sau norii sunt albi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *