Prima pagină » Local » Material pentru procurori! Derapaj grav în filiala județeană Iași. Ștefan Tanasă membru Biroul Național USR: ”Da, i-am furat! Îți rup capul lasă că îți arăt eu șmecherie” – VIDEO EXCLUSIV
Material pentru procurori! Derapaj grav în filiala județeană Iași. Ștefan Tanasă membru Biroul Național USR: ”Da, i-am furat! Îți rup capul lasă că îți arăt eu șmecherie” – VIDEO EXCLUSIV

Material pentru procurori! Derapaj grav în filiala județeană Iași. Ștefan Tanasă membru Biroul Național USR: ”Da, i-am furat! Îți rup capul lasă că îți arăt eu șmecherie” – VIDEO EXCLUSIV

10 iul. 2024, 12:30,
BZI.ro, în Local

Material pentru procurori! Ștefan Tanasă membru proaspăt ales în Biroul Național al USR, ajuns pe post după ce ”a ajutat” 4 colegi să se retragă, a fost filmat cânt agresa un coleg și confirma faptul că a sustras aproape 200.000 de euro din conturile organizației politice

Scandalul dintre liderul USR Iași, Ștefan Tanasă și colegii de partid continuă. Cotidianul BZI publică în exclusivitate înregistrările video în care acesta agresează un coleg de partid și devine irascibil atunci când membrii organizației politice îi cer explicații cu privire la sumele sustrase din conturile USR.

Material pentru procurori! Ștefan Tanasă devine agresiv când colegii îi cer explicații cei 200.000 de euro sustrași din conturile filialei

Liderul USR Iași, Ștefan Tanasă, a ajuns în Biroul Național deși nu a fost votat de colegi, acesta a făcut presiuni în rândul celor care s-au aflat în clasament înaintea sa ca să se retragă de pe liste. Astfel, cei cinci membri au fost „ajutați” să plece. Reporterii BZI au intrat în posesia unor înregistrări video cu Ștefan Tanasă. În cadrul unei ședințe a Biroului Județean USR colegii de partid i-au cerut explicații privind cei 200.000 de euro care au dispărut din conturile organizației politice. Simțindu-se pus la zid și fără a putea oferi explicații plauzibile, Tanasă a devenit agresiv verbal jignindu-l ce cel care insista să afle unde sunt banii filialei care ar fi trebuit folosiți în campania electorală.

”Membri USR (M. USR): Banii ăia i-ai furat tu (n.r. către Ștefan Tanasă), ai cheltuit 100 și ceva de mii de euro. Băi, eu am dat 4.000 de euro în campanie. Câți bani ai adus în campania asta?

Ștefan Tanasă (Ș.T.). Eu 2.000!

  1. USR: Unde sunt banii atuncea?

Ș.T.: 15.000 de euro am avut

  1. USR: Unde sunt banii atuncea?

Ș. T. Nu vă este rușine nesimțiților? Îmi spui tu mie că am luat bani? Băi nesimțitule! Unde sunt banii mei?? Taci! Nu ți-e rușine?

  1. USR: Mie să îmi fie rușine?

Ș.T. Îmi spui mie că am furat?

  1. USR: Unde sunt banii?

Ș.T.: Îmi spui mie că am furat? Banii sunt la tine!

  1. USR: Băi Ștefane!

Ș.T. Da, i-am furat! Nu ți-e rușine nesimțitule? Unde sunt banii? Băi nesimțitule!”, se aude pe înregistrarea video.

Dictatura din USR! Ștefan Tanasă face legea în filiala județeană: ” Lasă că vezi tu, îți rup capul lasă că îți arăt eu și șmecherie”

Înainte de campania electorală, toate organizațiile politice au fost obligate să strângă corturile publicitare din oraș. Ștefan Tanasă a delegat acțiunea unor membrii din partid însă din cauza faptului că aceștia nu s-au încadrat în timp, actualul membru din Biroul Național a devenit agresiv îmbrâncind un coleg și amenințându-l.

”Membru USR (M. USR): Ce faci? (n.r. după ce Ștefan Tanasă l-a împins)

Ștefan Tanasă (Ș.T.): Ce vrei mă?

Ștefan Tanasă: Du-te mă! Băi, fii atent. Tu nu vezi că eu nu te înjur?

  1. USR: Mai înjurat mai devreme că de asta am luat foc, măi papagal.

Ș.T.: Tu vezi ce eleganță?

  1. USR: Băi eleganță papagal. Spre deosebire de tine am de unde să plătesc.

Ș.T.: Lasă că vezi tu, îți rup capul lasă că îți arăt eu, îți arăt eu și șmecherie!

  1. USR: Hai să vedem!

Ș. T.: E nesimțit ăla (n.r. spune Ștefan Tanasă către o altă persoană)”, se aude în înregistrarea video.

Este inadmisibil ca un asemenea om care este agresiv și care își amenință colegii din USR să fie poziționat într-un post cheie, ca membru în Biroul Național al organizației politice. Secretariatul General de la Buccurești cunoaște foarte bine situația inclusiv derapajele acestui individ și cu toate acestea le acceptă și îl susține în continuare. Mai mult decât atât, amintim faptul că Ștefan Tanasă nu este la prima abatere comportamentală de acest gen. Într-o ediție anterioară, cotidianul BZI a publicat în exclusivitate înregistrări audio grave în care șeful filialei județene USR o jignea și certa pe secretara biroului județean din cauză că aceasta ”a îndrăznit” să îi ceară explicații privind sustragerea sumelor de aproximativ 200.000 de euro din conturile filialei. Ștefan Tanasă a folosit banii partidului, ”la negru”, băgându-i în conturile unor firme căpușă cu care a și împărțit suma.

Mai grav este faptul că inclusiv Elena Lasconi, proaspăt aleasă în funcția de președinte al USR, cunoaște situația și este de acord cu astfel de proceduri, putem spune că prin lipsa de acțiune aceasta acceptă și încurajează astfel de practici. Practic Elena Lasconi acceptă, suportă și sprijină astfel de atitudini agresive și aceste combinații pe sume uriașe de bani în interiorul partidului. Deși pozează într-o persoană cu coloană vertebrală și care este direct interesată ca lucrurile să funcționeze corect, asta este doar o imagine falsă, pentru a minți și manipula oamenii. De fapt, ea nu face altceva decât să încurajeze antidemocrația și comportamentul agresiv, dar și mușamalizarea situației grave de la Iași, făcând zid în jurul lui Ștefan Tanasă.

Reporterii BZI l-au sunat pe Ștefan Tanasă pentru un punct de vedere referitor la banii sustrași și la modul agresiv prin care îi tratează pe membrii USR însă acesta nu a răspuns nenumăratelor apeluri. Probabil acesta se asunde, fiindu-i frică pentru că nu poate dovedi unde au dispărut cei aproape 200.000 de euro din conturile USR chiar înainte de campania electorală de anul acesta.

Cotidianul BZI deține și va continua să publice mai multe înregistrări, mult mai grave, în care Ștefan Tanasă agresează personalul biroului județean, dar și în care plătește la negru facturi fictive pentru a-și umple buzunarele.

Material pentru procurori! Ștefan Tanasă membru proaspăt ales în Biroul Național al USR, ajuns pe post după ce ”a ajutat” 4 colegi să se retragă, a fost filmat cânt agresa un coleg și confirma faptul că a sustras aproape 200.000 de euro din conturile organizației politice.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *