Culinar

Mazăre cu sos alb. Ingredientele necesare pentru a pregăti felul de mâncare originar din Letonia

Publicat: 19 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mazăre cu sos alb. Ingredientele necesare pentru a pregăti felul de mâncare originar din Letonia
De asemenea, pentru a pregăti felul de mâncare poți folosi mazăre atât înghețată, conservată cât și proaspătă

Mazărea cu sos alb este un fel de mâncare foarte popular în Letonia. Acest deliciu culinar se servește la grădiniță și la școală, chiar și la nuntă se mai servește. Ingredientele pot fi folosite atât congelate cât si din gradină proaspăt culese. Mâncarea poate fi servită independentă, dar unele gospodine îi mai adaugă și diverse tipuri de carne pregătită la cuptor.

Pentru a pregăti deliciul originar din Letonia, gospodinele vor avea nevoie de morcovi mari aproximativ 6 buc. Desigur că vei avea nevoie de mazăre în borcan în cantitate de 440, lapte 400 ml, ulei vegetal o lingura, făină de grâu aproximativ 2 linguri. De asemenea, va fi nevoie de 500 ml de apă curată pentru gătit și o lingură de sare. Acest fel de mâncare poate fi pregătit și cu sos alfredo.

doua boluri cu mazare proaspata pe o masa
Trebuie să știi că pentru a pregăti acest fel de mâncare poți să faci și un sos mai deosebit așa cum este sosul vinegrette sau sosul meunier

Mazăre cu sos alb. Cât timp trebuie fierte legumele

Pentru a pregăti felul de mâncare vei avea nevoie de morcovi de dimensiune medie. Poți folosi și morcovi congelați dacă nu ai la îndemână proaspeți. De asemenea, pentru a pregăti felul de mâncare poți folosi mazăre atât înghețată, conservată cât și proaspătă.

Pentru a pregăti deliciul se curăță morcovii, se taie cubulețe și se fierbe 10-15 minute. După care se adaugă sare. Pe măsură ce morcovii se înmoaie, se verifică cu un cuțit și ulterior se adaugă mazărea. Se amestecă și se fierbe timp de 5 minute. Ulterior scurge apa și adaugă ulei. Este foarte important să amesteci cânt mai des legumele care se află la foc.

un bol cu mazare si sos alb pe o masa
Pentru a pregăti felul de mâncare vei avea nevoie de morcovi de dimensiune medie

Când legumele sunt aproape gata se adaugă făina, amestecând bine. Ulterior gospodinele pun și laptele amestecând continuu pentru a nu se arde. Sosul este aproape gata atunci când începe să se îngroase.

Trebuie să știi că pentru a pregăti acest fel de mâncare poți să faci și un sos mai deosebit așa cum este sosul vinegrette sau sosul meunier. De asemenea, pentru a simți pe deplin gustul delicios al acestui fel de mâncare este important să-l servești fierbinte. Mazărea poate fi servită cu pește sau cu orice tip de carne. Mâncarea este foarte gustoasă și ușor de preparat.

De ce acest fel de mâncare este adorat de toată lumea? Secretul pentru o mazăre delicioasă

În vremurile îndepărtate ale comuniștilor, practic nimeni nu cultiva mazăre verde, pentru că în fiecare sat era cel puțin un câmp de fermă în care creștea mazăre. În vremea comunismului toți așteptau cu nerăbdare sezonul în care mergeau la cules de mazăre pentru că atunci nu erau dulciuri disponibile, înghețata și sucurile erau aproape un lux, iar mazărea verde dulci aducea multă plăcere.

bol cu mazare si afumatura pe o masa
Sosul este aproape gata atunci când începe să se îngroașe

Astăzi, gospodinele gătesc în diferite moduri mazărea. Mazărea verde înăbușită în smântână sau în lapte este una dintre cele mai minunate rețete. Când pregătesc gospodinele mazărea acestea încearcă să-i completeze gustul cu note de lămâie și usturoi. Pregătirea legumei este foarte simplă.

Principala nuanță a gătitului de mazăre cu sos alb la care ar trebui să acordați atenție este să nu supraexpuneți mazărea la foc. Oricât de absurd nu ar suna, dacă o ții prea mult pe foc, mazărea verde nu va fi mai moale, ci dimpotrivă, va deveni mai tare. Așadar, de îndată ce mazărea ta a început să fie mai rumenită, durează doar un minut sau două pentru a ajunge la pregătire. Dacă dorești vasul finit cu mâncare poate fi stropit cu mentă sau pătrunjel. Deși menta este mai interesantă și mai originală.

mazare cu sos alb si marar intr-un bol
Pentru a pregăti deliciul originar din Letonia, gospodinele vor avea nevoie de morcovi mari aproximativ 6 buc
Adauga un comentariu