Multe gospodine se gândesc cum să pregătească mazăre de post. De obicei, supa de mazăre este un fel de mâncare esențial, dacă nu chiar de bază, pentru Postul Mare. Bogată în proteine vegetale, este perfect sățioasă, fiind o masă completă în sine și o opțiune perfectă pentru un prânz.
Cheia de succes pentru o supă de mazăre reușită constă în modul de fierbere a acesteia. Acest lucru distruge coaja subțire și mazărea este perfect gătită, indiferent cât de proaspătă este. Rezultatul îți oferă o consistență uniformă, groasă și catifelată. Pentru a pregăti felul de mâncare vei avea nevoie de un pahar de mazăre, 1.3 l de apă și 2 cartofi. De asemenea, din legume va trebui să folosește o ceapă, un morcov, o frunză de dafin și o linguriță de ulei vegetal. Nu trebuie să omiți condimentele uscate, verdețurile și sarea. De asemenea, pentru felul doi poți pregăti o ciulama de ciuperci extrem de apetisantă.
Mazăre de post. Ce ingrediente să folosești pentru o consistență uniformă a felului de mâncare
Întâi de toate se prepară mazărea, cartofii, morcovii, ceapa, uleiul vegetal, deoarece felul de mâncare este de post, excludeți untul sau cel de ghee. De asemenea, veți avea nevoie de puțină sare, condimente și ierburi proaspete.
Pentru ca mazărea să fie perfect fiartă, iar supa să iasă delicioasă, există un mic secret pentru a începe să faceți supa de mazăre de post. Turnați mazărea uscată, nu trebuie să o înmuiați în prealabil, într-o cantitate mică de apă clocotită. Se adaugă un vârf de cuțit de sare, o lingură de scorțișoară măcinată, o frunză de dafin și puțin ulei vegetal.
Se aduce la fierbere și se ține pe foc până când mazărea s-a umflat, apoi se adaugă mai multă apă. În acest fel nu trebuie să stați la aragaz în permanență să îndepărtați spuma de pe vas. În timp ce mazărea fierbe, curățați morcovii și ceapa.
Când este cel mai potrivit moment să adaugi legumele în supă?
Înainte de adăuga legumele în supă radeți morcovii pe o răzătoare grosieră și tăiați mărunt ceapa în bucăți libere. Se încinge uleiul vegetal alături de condimente. Puteți să folosiți curry, turmeric, piper negru măcinat, paprika.
La condimentele asortate perfect se adaugă ceapa și morcovul tocate. Cartofii trebuie spălați cu grijă, curățați de coajă și tăiați în cuburi mici. Când mazărea este aproape fiartă, adăugați în supă cartofii mărunțiți. Se adaugă sare după gust.
Gătiți până când cartofii sunt complet fierți. La sfârșitul gătitului se adaugă la supa de mazăre cu morcovi, ceapă și ierburi proaspete tocate, un amestec de ardei pisat sau piper pisat și se servește împreună cu crutoane sau pesmet pentru un acompaniament plăcut. De asemenea, după acest fel de mâncare poți să mănânci și o prăjitură de post.
Supa de mazăre de post, în mod normal, este destul de populară printre cei care au renunțat la produsele de origine animală, fie temporar, fie permanent. Felul de mâncare îi va mulțumi și pe cei care vor să slăbească. Acest fel de mâncare este destul de sățios și vă permite să scăpați de ideea de a lua o gustare o dată sau de două ori înainte de masa principală. În plus, nu veți găsi niciun ingredient scump în supa de mazăre, ceea ce, din nou, este foarte plăcut. În cele din urmă, este atât de ușor de făcut încât chiar și cel mai neexperimentat bucătar o poate face.