Sport

Meciul dintre Irlanda de Nord și România se va juca cu spectatori în tribune

Publicat: 17 nov. 2020
echipa națională a României
Echipa națională de fotbal a României

Meciul dintre Irlanda de Nord și România se va juca cu spectatori în tribune. Federaţia nord-irlandeză a anunţat ca la partida cu România, de miercuri, din Liga Naţiunilor, vor avea acces în tribune aproximativ 1.000 de suporteri ai echipei gazdă.

Conform protocolului UEFA pentru această perioadă afectată de pandemie, la partidele din competiţiile organizate de forul continental pot participa fani până la 30% din capacitatea stadionului, dar numai suporteri ai echipelor gazdă. Iar asta doar dacă normele interne acceptă accesul fanilor pe arene.

Miercuri, 18 noiembrie, de la ora 21.45, România va juca împotriva Irlandei de Nord, la Belfast, ultima partidă din Grupa 1 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor.

Irlanda de Nord, fără Steven Davis

Asociația Irlandeză de Fotbal a anunțat, printr-un comunicat oficial, că Steven Davis, căpitanul echipei naționale și coleg cu Ianis Hagi la FC Rangers, a părăsit cantonamentul primei reprezentative.

Steven Davis, căpitanul naționalei Irlandei de Nord, a părăsit cantonamentul primei reprezentative, din cauza unor probleme personale. Acesta este cel mai important jucător al nordicilor, astfel că, absența lui, reprezintă un avantaj pentru băieții lui Mirel Rădoi.

România ar fi trebuit să dispute duminică partida retur contra Norvegiei, însă, din cauza problemelor cu noul coronavirus din lotul nordicilor, meciul a fost anulat.

Selecționerul din Irlanda de Nord, optimist înaintea disputei cu naționala României

Naționala României a ajuns la Belfast și a fost întâmpinată de o vreme răcoroasă, dar și de declarațiile amenințătoare ale selecționerului Ian Baraclough.

„Au apărut multe semne de întrebare privind această grupă, după ce s-a întâmplat cu meciul România – Norvegia. Cred că am avut o mentalitate bună contra Austriei. Ei se aşteptau să fim demotivaţi, dar băieţii au arătat ce pot. În unele momente, am jucat excelent, am fost greu de străpuns în apărare.

Vrem să încheiem acest program din toamnă într-o notă pozitivă. Dacă vom învinge România, vom avea şansa să rămânem la acest nivel în Liga Naţiunilor. Şi cred că acest grup de jucători merită. Trebuie să ne recuperăm şi să ne pregătim bine pentru meciul cu România”, a declarat Baraclough.

Mirel Rădoi: „Poate fi un avantaj pentru noi faptul că nu am jucat cu Norvegia“

Antrenorul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, consider un avantaj pentru elevii săi faptul că nu au jucat partida cu Norvegia.

„Avem un avantaj că nu mai jucam cu Norvegia. Timpul de recuperare va fi foarte scurt, deci poate fi un avantaj pentru noi. Am găsit puncte comune între cele trei meciuri, între Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord. Vin cu doi atacanți când încearcă să facă presiune în jumătatea noastră. Am lucrat foarte exact. Nu cred că ar trebui să schimbăm foarte multe, doar ar trebui să ne adaptăm din punct de vedere psihologic.

Noi am încercat și pe cei noi să îi integrăm în atmosfera grupului, pentru momentul revanșei. Noi așa am gândit. Le-am spus că va trebui să abordăm această partidă ca pe o revanșă de luat, nu doar pentru noi, ci pentru întreaga națiune. Sincer, mi-aș dori orice adversar la tragerea la sorți, dar să ne calificăm la Mondial. Nu mi-e dor de un meci normal. Practic, fiecare partidă de la tineret a fost foarte importantă, la fel a fost și la echipa mare. Această experiență ne va clădi și pe noi, ca staff, și pe jucători. Eu cred că toate aceste lucruri ne-au întărit”, a declarat Mirel Rădoi.

Adauga un comentariu