Coronavirus

Medic specialist în Franța: „Coronavirus va circula în lume cel puțin doi ani!“

Publicat: 07 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medic specialist în Franța Coronavirus va circula în lume cel puțin doi ani

Directorul de cercetare de la Centrul Naţional Francez de Cercetări Ştiinţifice, Yves Gaudin, a făcut dezvăluiri fabuloase într-un interviu pentru Le Figaro faptul că SARS-CoV-2, virusul responsabil pentru Covid-19, va circula în lume cel puţin doi ani.

„Este cert că sfârşitul izolării nu va fi sfârşitul pandemiei. Spre începutul sau mijlocul lunii mai, dezvoltarea epidemiei în Franţa nu va fi în aceeaşi etapă ca în celelalte mari ţări. Dacă măsurile luate aici au avut efectul scontat este probabil să existe, în acelaşi timp, încă multe cazuri în Statele Unite şi probabil în Marea Britanie. În timp ce în ţările Europei de Nord, evoluţia ar putea fi mai lentă deoarece populaţiile sunt mai rezonabile acolo în special pentru a se supune izolării.

În Franţa vor rămâne persoane bolnave sau asimptomatice şi va exista riscul importurilor din alte ţări europene atunci când se vor redeschide frontierele. În ipoteza cea mai optimistă am putea avea câteva luni de răgaz. Sperăm că virusul ar avea un efect mai mic în lunile mai calde. Sistemul imunitar al oamenilor este apoi eficient, iar celebrele „micro-picături” ar fi mai puţin contaminante când vremea e însorită“, spune Yves Gaudin.

„În ipoteza optimistă putem spera la un răgaz până la sfârşitul lunii august, cu mai puţine cazuri de bolnavi şi mai puţine supra-aglomerări in în secţiile de urgenţă şi de reanimare a spitalelor până la mijlocul toamnei. Va fi o ocazie de a se pregăti pentru o noua luptă. Cu toate acestea există un mare risc al unui al doilea val care va afecta mai multe persoane.

Trebuie să fim pregătiţi să trăim cu acest virus timp de cel puţin 18 luni până la doi ani. Vantrebui să aşteptăm până la atingerea „imunitatii de grup”, adică pana cand 60-70% din populaţia lumii estenvaccinată sau are rezistenţă. Virusul va putea atunci circula mai greu. Nivelul său de contaminare, R0, carencorespunde numărului mediu de persoane infectate de o persoană bolnavă, este estimat în jur de 2,5. Este dublu faţă de gripă, dar de 4-5 ori mai mică decât rujeola0147, adaugă Yves Gaudin.

Adauga un comentariu