National

Covid-19: Medicament pentru cancer, folosit pentru tratamentul bolnavilor de coronavirus

Publicat: 29 apr. 2020
intubare pacient coronavirus
Medicament pentru cancer, folosit pe bolnavii de coronavirus

Medicament pentru cancer, folosit pe bolnavii de coronavirus. Un medicament experimental pentru cancer, Bemcentinib, inventat in Norvegia, a devenit primul dintre cele șase tratamente promițătoare pentru coronavirus care urmează să fie aplicate in Marea Britanie.

Medicamentul numit Bemcentinib ar putea fi testat pe 120 de bolnavi de COVID-19 internați in șase spitale, încă din această săptămână.

Studiile de laborator efectuate de Universitatea din Iowa au descoperit că pilula poate stimula răspunsul imun și poate opri receptorii AXL, care atunci când sunt porniți, permit virusului să intre și să se multiplice în celulele pulmonare.

BerGenBio a precizat că medicamentul său – care a arătat rezultate promițătoare în studiile pe pacienții cu cancer – este special, deoarece este administrata o pilulă o dată pe zi și are puține efecte secundare.

Mica companie biotehnologică din Bergen a spus că acest lucru a făcut-o potrivită pentru persoanele în vârstă și bolnave.

Bemcentinib, împreună cu alte cinci medicamente, a fost selectate ca parte a programului ACCORD al Guvernului Marii Britanii care vizeaza găsirea unui remediu pentru coronavirus.

Departamentul de Sănătate a precizat că două dintre celelalte medicamente analizate sunt MEDI3506 și acalabrutinib, potrivit Daily Mail. MEDI3506 poate ajuta la tratarea bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) și a bolilor renale diabetice. Calența, denumire generică acalabrutinib, este un medicament pentru un tip de limfom non-Hodgkin cunoscut sub numele de limfom cu celule de manta.

Bemcentinib va ​​fi avansat în faza 2 în această săptămână sau în următoarea, iar rezultatele sunt așteptate în câteva luni. Studiile din faza 2 se concentrează pe testarea unui medicament la pacienți pentru a evalua cât de eficient este acesta.

Medicament pentru cancer, folosit pe bolnavii de coronavirus

Dacă se descopera că poate trata pacienții cu coronavirus, acesta va fi folosit în procese pe scară largă pe trei mii de pacienți.

Se crede că Bemcentinib funcționează prin inhibarea receptorilor AXL, care reglează celulele imune, potrivit studiilor de laborator de la Universitatea din Iowa.

Numărul receptorilor AXL crește atunci când mediul lor este stresat, în special atunci când virușii sau cancerele încep să se multiplice în organism.

Atunci când receptorii AXL sunt deturnati de virusuri invadatoare, puterile antivirale ale celulei sunt oprite și devin lipsite de apărare împotriva bolii.

Studiile de eprubetă au arătat, de asemenea, îmbunătățirea medicamentului cu un răspuns de interferon de tip I, care avertizează corpul asupra coronavirusului și solicită mai multe celule imune să-l atace.

Medicamentul experimental Bemcentinib este în prezent testat pe aproximativ 300 de pacienți cu cancer, dar nu este aprobat ca tratament în nicio țară. Dar în același timp cu chimioterapia, s-a demonstrat că stimulează răspunsul imunitar la cancer, previne rezistența la medicamente și încetinește răspândirea tumorilor.

Medicii din intreaba lume se zbat să găsească un tratament care poate ajuta la vindecarea sau încetinirea bolii, care a ucis peste 21.000 de oameni în Marea Britanie.

Folosirea unui medicament care este deja folosit pentru a trata o altă boală ar fi cea mai bună modalitate de a face acest lucru, deoarece economisește timp în ceea ce priveste studiile clinice și autorizarea.

Adauga un comentariu