Medicamente

Medicamente Xanax retrase din cauza unei posibile contaminari

Publicat: 29 oct. 2019
medicamente xanax retrase
medicamente xanax retrase

Sute de flacoane cu medicamente Xanax au fost retrase de pe piata din cauza „prezentei potentiale a unei substante straine”. Este vorba de un lot din popularul medicament anti-anxietate care are ca data de expirare septembrie 2020.

Compania Mylan Pharmaceuticals a retras de pe rafturile farmaciilor mii de pastile Xanax. Potrivit unui comunicat al companiei farmaceutice este vorba de o posibila contaminare a medicamentelor cu o substanta straina. Reprezentantii producatorului nu au pecizat insa despre ce substanta este vorba in aceste medicamente Xanax retrase.

Au fost retrase de pe piata din SUA tablete Alprazolam, USP C-IV, 0,5 mg in flacoane, din lotul nr. 8082708, cu data de expirare din septembrie 2020. Lotul de medicamente a fost distribuit in SUA in iulie si august. Medicamentul se elibereaza pe baza de reteta si este vandut sub marca Xanax.

Medicamente Xanax restrase pentru un posibil risc de infectie

Producatorul de medicamente a mentionat, de asemenea, un mic risc de infectie legat de lotul de Alprazolam ce a fost retras din farmacii. „Impactul clinic din materialul strain, daca este prezent, este de asteptat sa fie rar, dar riscul de infectie la un pacient nu poate fi exclus”, au explicat in comunicat reprezentantii Mylan Pharmaceuticals.

Alprazolamul, comercializat sub numele de Xanax, este un medicament din clasa bezodiazepinelor, folosit ca si anxiolitic si in tratamentul tulburarilor anxios-depresive si a tulburarilor de panica. De asemenea, este utilizat si pentru profilaxia si tratamentul deliriumului tremens.

La fel ca alte benzodiazepine, Alprazolamul are efect asupra neurotransmitatorilor pentru acidul gama-aminobutiric, avand proprietati anxiolitice, sedative, hipnotice, miorelaxante, anticonvulsivante si antidepresive. Se administreaza oral, fiind comercializat sub forma de tablete sau capsule cu eliberare prelungita.

Efecte adverse

Alprazolamul are un numar mare de efecte terapeutice, dar si de efecte adverse, intrucat se leaga de receptorii pentru acidul gama-aminobutiric din creier. Reactiile adverse posibile includ: amnezia anterograda si probleme de concentrare. De asemenea, utilizatorii au raportat stari de ameteala, dezorientare, somnolenta. Ca urmare a utilizarii acestui medicament poate sa apara dureri de cap, tremuraturi si vedere incetosata.

Adauga un comentariu