Medicii de la IRO Iași vor coopera cu cinci specialiști din SUA la trei cazuri de pacienți oncologici. Unul dintre aceștia va beneficia de intervenție de reconstrucție de sân. Cu acest prilej, Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași va organiza, în data de 14 mai 2024, începând cu ora 11.00, o conferință de presă în amfiteatrul de la etajul 7 al unității medicale.
IRO Iași va fi vizitat de cinci specialiști din SUA, care vor opera alături de medicii români
În perioada următoare, medicii români vor coopera cu cinci specialiști din SUA la trei cazuri de pacienți oncologici, dintre care unul, cu reconstrucție de sân, va beneficia de operație.
„Institutul Regional de Oncologie Iași anunță organizarea unei conferințe de presă în data de 14 mai 2024, în amfiteatrul de la etajul 7 al IRO, începând cu ora 11.00. Medicii de la Compartimentul de Chirurgie Plastică al IRO Iași, sub supervizarea prof. dr. Dragoș Pieptu, vor primi, și în acest an, vizita unor reputați specialiști americani, care vor asista atât la consultații, cât și la blocul operator”, au transmis reprezentanții IRO Iași.
Din echipa care vizitează IRO fac parte mai mulți specialiști de renume, precum dr. Eduard Chang, profesor la MD Anderson Cancer Center din Houston (Texas) și Godina Fellowship (cel mai important premiu acordat unui microchirurg), prezent a noua oară în România, ce operează a cincea oară la noi în țară, dr. Chris Campbell, director de reconstrucții oncologice și profesor asociat la University of Virginia. Este a patra oară în România și a treia oară când operează. Va vizita IRO Iași și dr. Andrea Moreira, director de inovații și profesor asociat la University of Pittsburgh.
Aceasta este pentru prima data în România. Printre cei cinci specialiști care vor vizita IRO Iași se numără și dr. Peter Deptula, microchirurg și profesor asistent la University of Hawaii, pentru prima data la noi în țară, precum și dr. Daniel Murariu, microchirurg la Athena Clinic, Honolulu, fost director de Microchirurgie și Chirurgie Limfatică și profesor asociat la University of Pittsburgh. Dr. Daniel Murariu este originar din Iași.
Proiectul este sponsorizat de Rotary International din anul 2014. De atunci, aproape bianual, o echipă din SUA vine și colaborează cu chirurgi români de la IRO, și nu numai, pentru operații complexe, de la craniofaciale și până la reconstrucții complexe după cancere.
În anul 2017, 27 de pacienți au fost operați în cadrul parteneriatului dintre IRO și Societatea Americană pentru Endoscopie Gastrointestinală
Și în anul 2017, o echipă de medici din SUA și din România a realizat, la Institutul Regional de Oncologie Iași, mai multe intervenții chirurgicale, oferind instruire medicală pentru specialiştii tineri interesaţi de tehnici de endoscopie avansate. Atunci, 27 de pacienți diagnosticați cu diverse forme de cancer au fost operați de medicii români, intervențiile fiind monitorizate de specialiștii din SUA. Operațiile efectuate la Iaşi, în intervalul 11-14 septembrie, au fost realizate în baza unui parteneriat al IRO cu Societatea Americană pentru Endoscopie Gastrointestinală (ASGE) şi au făcut parte din programul „ASGE Ambassador”.
reputații medici vor fi plimbati un pic si prin ambulator ca să vadă procedura de stat la coadă cu orele prin care trec bieții bolnavi de cancer inainte de a fi internați? poate iși dau cu părerea cum poate fi organizată mai eficient internarea și eventual urmărită și apoi recuperarea bolnavilor operați in spital, nu la cabinetele private…. pe afară vopsit gardul, înăutru leopardul… ham-ham ce mare chestie că vin in vizită de protocol niște reputați medici … Mi-e greață când aud de IRO Iași!
nu ai cum sa scapi de cozile de la ambulatoriu pentru ca vin o gramada de oameni neprogramati si se baga peste rand si fac ca ultimele animale ca nu ii ia nimeni. si tot ei is cei nemultumiti si cei care vocifereaza.