Actualitate

Medicii din centrele de vaccinare anti-Covid-19 nu şi-au primit banii de două luni. Ce spune dr. Valeriu Gheorghiţă

Publicat: 15 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicii din centrele de vaccinare anti-Covid-19 nu şi-au primit banii de două luni. Ce spune dr. Valeriu Gheorghiţă
2.040.532 de persoane s-au vaccinat cu noul coronavirus, în România. În ceea ce priveşte imunizarea colectivă aceasta a ajuns la 15 procente din întreaga populaţie. Persoanele vaccinate anti-Covid-19 ar trebui să poarte masca de protecție şi să respecte măsurile sanitare chiar dacă s-au imunizat împotriva virusului din Wuhan, potrivit declaraţiei medicului colonel Valeriu Gheorghiţă

Medicul colonel Valeriu Gheorghiță, cel care coordonează campania de vaccinare împotriva noului coronavirus în România, a afirmat faptul că medicii din centrele de vaccinare din ţara noastră nu și-au primit banii în ultimele două luni.

În condițiile în care existau informaţii vehiculate în mass media potrivit cărora unele cadre medicale din unele centre de vaccinare nu și-au primit banii de două luni, Valeriu Gheorghiță, coordonator CNCAV, a confirmat informația în direct.

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că de două luni medicii din toate centrele de vaccinare din țară nu au fost plătiți.

”Vorbim de toate centrele de vaccinare” a afirmat Valeriu Gheorghiță, la un post de televiziune.

Interpelat ”Deci niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru activitatea pe care o prestează acolo?”, medicul a răspuns: ”Da, aceasta este situația la acest moment”.

În aprilie vom avea 100.000 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 pe zi

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a făcut o afirmaţie îndrăzneaţă. Acesta susţine că, în aprilie, România va avea 100.000 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 în fiecare zi. În altă ordine de idei, coordonatorul campaniei afirmă că platformă de vaccinare este pregătită pentru etapa a III-a.

În altă ordine de idei, medicul consideră că stocurile de vaccinuri sunt suficiente pentru a putea trece la o vaccinare în masă a populației. De altfel, stocurile cu AstraZeneca sunt consistente.

Coordonatorul campeniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă anunţa un obiectiv extrem de curajos. Conform declaraţiilor făcute de acesta, România va ajunge, în aprilie, la 100.000 de vaccinări zilnice împotriva COVID-19. Acesta consideră că la nivel european va fi emis primul certificat de siguranţă în privinţa vaccinării cu AstraZeneca:

” Din aprilie ne dorim să atigem și chiar să depășim acel prag de 100.000 de persoane vaccinate pe zi cu prima doză și a doua doză.

Categoric avem o frecvență mai crescută la vaccinul Astra Zeneca, de 5 ori mai mare decât la celelalte vaccinuri. Este important să monitorizăm foarte atent aceste reacții adverse. În perioada următoare, la nivel european va fi emis primul certificat de siguranță în privința vaccinării cu AstraZeneca.”, a spus Valeriu Gheorghiță, la Radio România Actualități.

Stocurile de vaccinuri sunt suficiente

Conform aceluiaşi Valeriu Gheorghiță, stocurile de vaccinuri sunt relativ suficiente. În acese momente România are un procent de utilizare de 80-90% a vaccinurilor Pfizer şi Modernă, dar şi stocuri mari de vaccin AstraZeneca. Despre ultimul vaccin putem spune că acesta a fost implicat în mai multe controverse. De exemplu, mai multe ţări au stopat vaccinare cu vaccinul AstraZeneca. Ultima țară care a luat această decizie este Olanda.

”Noi estimăm că locurile libere vor fi ocupate în momentul în care utilizatorii vor deschide platforma și le vor accesa. După ce se vor ocupa locurile, automat vor fi deschise listele de programare, dar și aici prioritate vor avea persoanele vârstnice, aceștia vor ocupa primii locurile la programare. Platforma va genera și un mesaj vizual cu data estimativă

Noi ne dorim să avem un grad maximal de ocupare în fiecare centru de vaccinare.

În ceea ce privește stocurile de vaccin de la Pfizer și Moderna suntem cu un procent de utilizare de 80-90%. Avem un stoc destul de consistent de la Astra Zeneca, însă se anunță o reducere consistentă a numărului de doze de la această companie.

Adauga un comentariu