Local

Medicii le mulțumesc ieșenilor că se vaccinează! Doar în ultimele 24 de ore, peste 4 mii de persoane s-au imunizat împotriva COVID-19 în județul Iași. Dr. Florin Roșu: „Le mulțumim că au înțeles”

Publicat: 26 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicii le mulțumesc ieșenilor că se vaccinează Doar în ultimele 24 de ore peste 4 mii de persoane s-au imunizat împotriva COVID-19 în județul Iași. Dr. Florin Roșu Le mulțumim că au înțeles
Dr. Florin Roșu vorbește despre creșterea ratei de imunizare împotriva COVID-19

Numărul vaccinărilor a început din nou să crească, iar medicii sunt recunoscători celor care au ales să facă acest pas, pentru a se proteja de infecția cu noul coronavirus. Tot mai multe persoane aleg să se imunizeze în urma situației dramatice în care se află Iașul din cauza ratei crescute de infectare. În doar 24 de ore, 4.401 de persoane s-au imunizat împotriva COVID-19, iar în urmă cu o lună, media zilnică de vaccinare nu depășea 500 de doze

Medicii au ajuns să le mulțumească ieșenilor că au ales să se imunizeze împotriva COVID-19. Aceștia susțin în continuare că vaccinarea face diferența în această perioadă dramatică prin care trece întreaga populație. Trebuie precizat că valul 4 este unul extrem de agresiv și astfel i-a determinat pe oameni să înțeleagă cât de importantă este vaccinarea.

„Mi-ar plăcea să cred că noi, medicii, suntem cei care i-am convins pe cetățeni să se vaccineze. Este posibil ca mesajele noastre, exemplele date, eforturile noastre în fața cazurilor grave ajunse în ATI cu șanse minime să fi avut un aport. Adevărul este că valul 4 nu l-au mai văzut doar la televizor, în ziare, departe de ei. Valul 4 le-a îmbolnăvit grav sau le-au luat de lângă ei oameni dragi, prieteni, cunoștințe. Le mulțumim că au înțeles, ne pare rău că așa au înțeles și îi rugăm să îi convingă și pe ceilalți să le urmeze exemplul. Cu riscul de a mă repeta, cred cu tărie că vaccinarea face diferența, ne ajută să depășim această perioadă critică”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Peste 4 mii de persoane imunizate în doar 24 de ore la Iași

Peste 4 mii de persoane, imunizate într-o singură zi la Iași! Numărul imunizărilor împotriva COVID-19 a început să crească din nou, după ce medicii au făcut apeluri disperate către populație să se vaccineze. În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Iași, până ieri, 25 octombrie 2021, au fost administrate 542.551 de doze de vaccin anti-Covid.

Din acest număr total de persoane vaccinate, 266.033 au fost vaccinate cu doza I și 199.515 cu doza II, iar la 45.146 de persoane a fost administrat vaccinul Johnson&Johnson, din care 1.272 de doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. Pe data de 24 octombrie 2021 au fost vaccinate 4.401 persoane, dintre acestea 3.325 au primit doza I și 324 de persoane s-au prezentat pentru rapel. De la debutul campaniei de vaccinare cu doza a III-a s-au vaccinat 31.857 de persoane. De la începutul campaniei de vaccinare, 27 decembrie 2020, s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare. În ultimele 24 de ore, echipajele mobile au realizat 198 de recoltări la domiciliu: 160 realizate de Direcția de Sănătate Publică Iași și 38 de Serviciul Județean de Ambulanță Iași.

La finalul lunii septembrie 2021 a început administrarea dozei 3

Marți, 28 septembrie 2021, a început administrarea dozei 3 a vaccinului împotriva COVID-19, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la doza a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe bază de ARN mesager. Cea de-a treia doză este recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe, persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare și persoanele cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu AstraZeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Moderna. Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai 2021, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel. Programarea se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.

Adauga un comentariu