Local

Medicii oftalmologi trag un semnal de alarmă pentru ieșeni! Dacă ai vederea încețoșată și ochii obosiți, mergi de urgență la doctor! Prof. dr. Camelia Bogdănici: ”Recomandăm tuturor să vină la medic la cele mai mici simptome”

Publicat: 06 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicii oftalmologi trag un semnal de alarmă pentru ieșeni Dacă ai vederea încețoșată și ochii obosiți mergi de urgență la doctor Prof. dr. Camelia Bogdănici Recomandăm tuturor să vină la medic la cele mai mici simptome
Dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Spiridon”

Zeci de persoane au ajuns în stare gravă la oftalmologie în anul 2021! Pentru mulți dintre aceștia nu s-a mai putut face nimic. Medicii ieșeni sunt îngrijorați deoarece pacienții ignoră simptomatologiile minore oftalmologice și ajung chiar să își piardă vederea

La Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Spiridon” au ajuns în anul 2021 câteva zeci de persoane cu afecțiuni oftalmologice severe. Pentru mulți dintre aceștia era deja prea târziu, iar medicii nu au mai putut face nimic. Pacienții au mers la medic după 3-4 săptămâni de la apariția primelor simptome, iar situația s-a agravat și și-au pierdut vederea. Trebuie precizat că în cadrul clinicii nu s-a mai efectuat un transplant de cornee de la jumătatea anului 2021.

”În cursul anului 2021 au fost câteva zeci de persoane care s-au prezentat foarte târziu la medic, ajungând chiar să își piardă vederea. De cele mai multe ori nu iau în serios slăbirea vederii și rămân acasă câte 3-4 săptămâni, când starea se agravează și este deja prea târziu. Cele mai multe cazuri sunt cele cu neuropatie optică. Nevrita optică sau neuropatia optică este inflamația nervului optic, un pachet de fibre nervoase care transmite informații vizuale din ochi către creier. O afecțiune oftalmologică care poate părea ușoară și nu este tratată la timp poate duce la agravarea acesteia sau chiar la pierderea vederii.

Recomandăm celor care observă o oboseală a ochilor, încețoșare a vederii sau orice altă simptomatologie ce le deranjează vederea să se prezinte la un medic oftalmolog. Întotdeauna o vizită la medic, indiferent de afecțiune, poate face diferența”, a declarat prof. dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Spiridon”.

Doi tineri au fost la un pas de orbire din cauza petardelor

Doi ieșeni au ajuns în Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Spiridon” cu afecțiuni provocate de petarde. Starea celor doi pacienți este una bună. Medicii au precizat că starea lor este stabilă, iar gravitatea este una medie.

”Momentan, în clinică, în urma evenimentelor ce au avut loc în preajma sărbătorilor de iarnă sunt internați doi tineri. Aceștia au fost răniți după explozia unor petarde. Primul pacient a ajuns chiar în noaptea de 31 decembrie 2021, iar cel de-al doilea – pe data de 3 ianuarie 2022. Afecțiunile sunt de gravitate medie. Unul dintre cei doi prezintă și o arsură și fractură de orbită”, a precizat prof. dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Spiridon”.

Amintim că, în edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat situația din UPU a Spitalului ”Sf. Spiridon”, când în doar 48 de ore au ajuns sute de pacienți, printre care și cei răniți din cauza petardelor, dar și cu alte afecțiuni grave.

Adauga un comentariu