Local

Medicii și asistenții medicali din cadrul DGASPC Iași primesc sporuri recalculate pentru condițiile de muncă

Publicat: 29 sept. 2020
Sporurile pentru condiții de muncă ale medicilor și asistenților medicali ai DGASPC Iași sunt calculate aferent salariului de bază din decembrie 2018
DGASPC Iași plătește medicilor și asistenților medicali sporurile pentru condiții de muncă raportate la salariul de bază din 2018

Sindicatul Asistenței Sociale și Protecției Copilului Iași a solicitat, în această perioadă, conducerii DGASPC Iași recalcularea sporului pentru condiții de muncă. Astfel, pentru medicii și asistenții medicali, membri ai sindicatului, calcularea și plata, în viitor, a sporului pentru condiții de muncă va fi raportat la salariul de bază stabilit, începând cu luna martie 2018

Conducerea DGASPC Iași a răspuns, în data de 28 septembrie 2020, solicitării adresate de către Sindicatul Asistenței Sociale și Protecției Copilului Iași. S-a dispus ca, începând cu drepturile salariale aferente lunii septembrie, să se recalculeze salariile pentru medicii și asistenții medicali angajați în cadrul DGASPC Iași, îndeplinindu-se, astfel, solicitările sindicatului. Este vorba despre sporul pentru condițiile de muncă ale medicilor și asistenților medicali din cadrul DGASPC Iași, care va fi calculat și plătit prin raportare la salariul de bază aflat în plată la data de 31.12.2018.

„Prevederile prezentei dispoziții și drepturile salariale individuale vor fi prevăzute în acte adiționale la contractele individuale de muncă ale angajaților în cauză și vor fi duse la îndeplinire de către Serviciul Resurse Umane și formare profesională”, se arată în dispoziția emisă de DGASPC Iași.

Instanța de judecată se va pronunța cu privire la drepturile salariale din ultimii doi ani

Solicitarea Sindicatului Asistenței Sociale și Protecției Copilului Iași a venit ca urmare a hotărârii judecătorești definitive, pronunțată în acest an de către Curtea de Apel Iași. În acest moment, în instanța de judecată se mai află un dosar care face referire la drepturile salariale ale medicilor și asistenților medicali ai DGASPC Iași, din perioada 1 martie 2018 până în septembrie 2020.

„În ceea ce privește drepturile salariale aferente perioadei 01.03.2018 și până în prezent (retroactiv), urmează pronunțarea instanței de judecată prin acțiunea inițiată de Sindicatul A.S.P.C. Iași pentru membrii săi, în dosarul nr. 6595/99/2019”, au mai menționat reprezentanții Sindicatului Asistenței Sociale și Protecției Copilului Iași.

Sporul primit de medicii și asistenții centrelor DGASPC Iași

Pe de altă parte, calcularea sporului pentru condițiile de muncă ale medicilor și asistenților medicali din centrele DGASPC Iași se face și în funcție de tipul centrului în care sunt angajați. Astfel, pentru medicii și asistenții din cadrul centrelor unde sunt protejați copii sau adulți cu dizabilități, sporul va fi calculat cu un procent 50 la sută raportat la salariul de bază aferent lunii decembrie 2018. Totodată, pentru personalul medical care se ocupă de beneficiari cu nevoi sociale din centrele DGASPC Iași, sporul pentru condiții de muncă va fi calculat cu un procent de 15 la sută din salariul de bază.

Comentarii
  • Mvaaai, sunt impresionata pana la lacrimi :)))
    Deci cum? Sindicatul are grija numai de medici și asistenți? Iar cu restul categoriilor de personal ce se întâmplă? Mi se pare fix bătaie de joc.
    Sunt centre unde asistentele n-au altceva de făcut decât sa pună niște pastile într-o cutie, urmând o schema de tratament. Asta e munca pentru care trebuie om dedicat? Dacă ar mai da o pastila de cap, una de burta, ar mai sta printre beneficiari și ar mai vorbi cu ei, ar fi una, dar ei prefera sa se închidă în cabinetul medical și să-și rezolve treburile personale.
    Ideea e ca suntem țara durutului în cot, alții sa muncească de să le iasă pe ochi iar alții s-o lălăie, pe bani, și aia recalculați.
    Ne meritam soarta.

Adauga un comentariu