Local

Medicii și pacienții de la Spitalul Clinic „C. I. Parhon” vor primi mâncare de la firmele de catering! Contractul are o valoare de peste 1 milion de euro – FOTO

Publicat: 01 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicii și pacienții de la Spitalul Clinic C. I. Parhon vor primi mâncare de la firmele de catering Contractul are o valoare de peste 1 milion de euro  FOTO
Timp de 2 ani pacienții și medicii la de Spitalul Clinic ”C.I. Parhon” vor primi mâncare de la firmele de catering

Un contract de aproape 1 milion de euro este pus la dispoziție de Spitalul Clinic „C. I. Parhon”, din Iași. Serviciile de catering vor fi asigurate pentru medicii și pacienții din unitatea medicală

Spitalul Clinic „C. I. Parhon” din Iași organizează noi achiziții. Pe data de 08.08.2022, autoritatea contractantă demarează licitația pentru furnizarea serviciilor de catering de care vor beneficia atât medicii, cât și pacienții. Valoarea contractului este de 5.735.400 lei, fără TVA, adică 1,1 milioane de euro.

„Mâncarea gătită trebuie să se păstreze caldă în recipiente profesionale. Hrana caldă trebuie ambalată etanș – vase de inox, caserole etc. – care au capacitatea de a menține mâncarea caldă. Prestatorul va asigura inclusiv vesela de unică folosință (tacâmuri, șervețele), astfel încât să fie respectate normele de igienă și cele sanitar-veterinare. La data semnării contractului, ofertantul câștigător va prezenta obligatoriu rețetarele, în conformitate cu meniul asumat prin participarea la procedură, care urmează a fi folosite în desfășurarea serviciilor ce fac obiectul prezentei documentații de atribuire. La prepararea mâncărurilor se vor folosi gramajele indicate în rețetarele prezentate”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. În toamna anului trecut, Institutul Regional de Oncologie a semnat contractul pentru serviciile de catering de aproape 1 milion de euro.

Medicii și pacienții de la Spitalul Clinic „C. I. Parhon” vor primi preparate timp de 2 ani

Firmele trebuie să furnizeze meniurile în funcție de regimul pacienților. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru cu o durată de 24 de luni. Meniurile vor fi diversificate în funcție de zilele săptămânii. Spre exemplu, la prânz vor fi servite ciorbe de legume și mâncare de mazăre (luni), supă cu găluște de griș, ficăței la cuptor, piure de cartofi (marți), borș cu sfeclă roșie, pilaf cu legume (miercuri), borș cu cartofi și legume, paste cu legume (joi), supă cu tăiței, sarmale cu ciuperci, mămăligă (vineri), supă de roșii, chifteluțe cu carne de pui, piure de cartofi (sâmbătă), ciorbă cu perișoare de pui, cartofi franțuzești (duminică). Este un exemplu de meniu pentru pacienții cu deficiențe renale.

„Personalul prestatorului care manipulează hrana la sediul autorității contractante va avea controlul medical periodic efectuat la zi și va fi dotat cu echipament de protecție adecvat. Numai acest personal, avizat medical, va putea distribui felurile de mâncare către personalul de specialitate al autorității contractante”, se mai arată în documentația procedurii.

Și Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a organizat o procedură similară.

Un contract pentru serviciile de catering a fost pus la dispoziție și de o grădiniță din Iași

Totodată, grădinița cu program prelungit „Sf. Sava” din Iași a organizat o licitație pentru furnizarea serviciilor de catering. Valoarea estimată a contractului este de 609.750 lei, fără TVA, aproape 120.000 de euro. La procedură au fost depuse două oferte. Prima aparține societății Euro-Kras Trading SRL, din Iași, condusă de Mariana Frunză. În 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 1 milion de lei, pierderi de 45.542 lei, datorii de 369.079 lei, cu un număr de 14 angajați. A doua ofertă a fost depusă de societatea Diplo Care SRL, care administrează Hotelul Diplomat din zona Bucium. Firma este controlată de Ioana Cristina Moruzi. În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 2,7 milioane lei, profit de 1 milion de lei, cu un număr de 2 angajați. Cele două oferte au intrat în etapa de evaluare.

Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul procedurii. Firma de catering trebuie să asigure 3 mese pe zi pentru un număr maxim de 250 de preșcolari, 5 zile pe săptămână. Sunt exceptate sărbătorile legale, vacanțele școlare etc. Meniurile constau în mic dejun compus din hrană caldă, iar la prânz erau livrate supe, ciorbe, friptură de carne procesată, salată de sezon, murături etc. Medicii și pacienții de la Spitalul Clinic „C. I. Parhon” vor primi mâncare după ce comisia de evaluare va valida ofertele în cadrul licitației.

Adauga un comentariu