National

Medicul Adina Alberts: „Ar trebui stopată întreagă vaccinare cu Astrazeneca, și punct”

Publicat: 12 mart. 2021
Adina Alberts
Adina Alberts

Medicul Adina Alberts vine cu informații pentru românii care s-au vaccinat cu serul din lotul AstraZeneca interzis în Italia. Alberts spune că românii nu trebuie să stea degeaba, însă nici să intre în panică.

”Mai mult state europene au stopat utilizarea vaccinurilor Astrazeneca pe motiv că în Austria au existat două cazuri grave de reacții adverse trombotice, la două asistente medicale, una dintre ele decedând. Iar în Italia au decedat 4 bărbați, din cauza aceleiași patologii trombotice, unul dintre aceștia la 12 zile de la vaccinare.

Presați de media din toate părțile, într-un final pe la ora 22:30 aseară, oficialitățile din România au stopat utilizarea vaccinului Astrazeneca și la noi în țară, dar doar lotul incriminat ca fiind „defect”, și doar pentru o săptămână. Din „maximă precauție” spun autoritățile, uitând cu desăvârșire că și în România s-a semnalat cel puțin un deces la mai puțin de 24 de ore de la vaccinarea cu Astrazeneca. Era un bărbat de 47 de ani din Tg Jiu și se întâmpla pe 4 martie. Până la urmă presa italiană a relatat că nu era doar un lot suspect în Italia, ci două, care împreună cu lotul din Austria deja erau prea multe pentru a mai putea accepta cineva teoria „lotului defect”. Așa că ar trebui stopată întreagă vaccinare cu Astrazeneca, și punct.

Am aflat că, în principal, patologia trombotică este cauza acestor decese. Păi dacă este așa atunci cei 77 000 de români care s-au vaccinat cu Astrazeneca ar trebui să nu stea „degeaba”. Evident că nu este nevoie de panică. Dar cu calm aceștia ar trebui să ceară părerea medicilor de familie și poate că o testare a timpilor de coagulare ar fi o inițiativă corectă, iar dacă apar modificări ale acestora, atunci să se instituie precoce un tratament anticoagulant sau antiagregant plachetar. Alternativa ar fi să se administreze preventiv, câte o tabletă de Aspenter pe zi, care este de fapt aspirină într-o doză foarte mică, suficientă însă pentru a preveni coagularea excesivă a sângelui.

Și încă ceva mă frapează… De luni de zile sunt semnalate cazuri de decese, peste tot în lume, atât după vaccinarea cu vaccinul de la Pfizer cât și după cea cu vaccinul Moderna… Sunt semnalate de către medici, pe platformele oficiale unde se raportează reacțiile adverse ale vaccinărilor, mii de decese atât în UE cât și SUA, și nimeni nu oprește nimic. Ba din contră, totul este trecut sub tăcere, mușamalizat, iar daca un medic îndrăznește să vorbească public despre aceste decese este desființat de presă și de colegi.

Aceste favoritisme sunt cel puțin suspecte…”, scrie medicul pe pagina sa de facebook.
Adauga un comentariu