National

Medicul Adrian Marinescu, despre tratamentul pe bază de anticopri monoclonali: „Merge exact pe proteina spike și împiedică pătrunderea virusului în celulă”

Publicat: 19 mart. 2021
dr. Adrian Marinescu în biroul său
Medicul infecţionist din cadrul Institutului Matei Balş din Capitală, Adrian Marinescu

Medicul Adrian Marinescu a vorbit la Antena 3 despre tratamentul pe bază de anticopri monoclonali, aflat în studiu la pacienții COVID-19, în cadrul Institutului Matei Balș din Capitală.

Dr. Marinescu a explicat cum funcționează tratamentul și mai ales cât de important este ca el să fie administrat într-o fază incipientă a bolii, dar a ținut să sublienieze și necesitatea campaniei de vaccinare și imunizarea populației pentru a combate COVID-19.

”Ai nevoie de o campanie de vaccinare, dar e clar că sunt necesare terapii, care să fie și eficiente. În timpul pandemiei s-a vorbit despre aceste terapii miraculoase. Nu știu dacă am ajuns la o variant miraculoasă, dar e clar că există terapii eficiente precum sunt anitcoprii monoclonali. Aceștia anticopri sunt deja aprobați pentru Statele Unite”, a explicat directorul medical de la Institutul Matei Balș.

Referitor la tratamentul cu anticopri monoclonali, medicul Adrian Marinescu a povestit la Antena 3 cum funcționează și mai ales cât de important este să fie administrat la debutul bolii, mai exact persoanelor care au primit un rezultat pozitiv la testarea pentru COVID-19.

Tratamentul pe bază de anticopri monocolonali este efficient în special pentru combaterea formelor grave de COVID-19, după cum a explicat el. Totodată, dr. Marinescu a explicat faptul că este o variant în studio, iar momentan nu există o terapie standard în acest sens.

”Este un tratament simțit. Merge exact pe proteina spike și împiedică pătrunderea virusului în celulă, dar cu o condiție: să fie administrat la debut. Acest lucru ce înseamnă: testare, pentru un diagnostic rapid și se folosesc mai ales la persoanele vulnerabile, care ar putea să dezvolte complicații (…) Este o singură administrare (…) Mai sunt variante în studiu, dar nu există ca o terapie curentă, standard”, a detaliat medicul Adrian Marinescu la Antena 3.

Adauga un comentariu