Actualitate

Medicul Adrian Streinu Cercel, despre cei care nu vor să poarte măști: „Să se aștepte la ce e mai rău!”

Publicat: 21 sept. 2020
Medicul Adrian Streinu Cercel despre cei care nu vor să poarte mască
Medicul Adrian Streinu Cercel

Medicul Adrian Streinu Cercel a avut o ieșire nervoasă la adresa persoanelor care nu vor să poarte mască de protecție. Doctorul susține că dacă toată lumea ar purta masca corect, în cel mult opt săptămâni, virusul ar fi eradicat.

„În ultima perioadă am văzut mesaje de genul: ‘haideți să izolăm virusul, nu să ne izolăm pe noi!’. Absolut corect! Acest slogan este foarte bun. Dar pentru a face acest lucru, trebuie să avem grijă de noi.

Dacă nu avem grijă de noi, nu ne apără nimeni. Oricât de puternic ar fi statul, uitați-vă la SUA, degeaba! Sfatul meu este: haideți să ne protejăm pe noi înșine! Pentru a ne proteja pe noi înșine trebuie să purtăm mască tot timpul. Am ieșit din casă, am ieșit cu masca pe figură. Masca trebuie să acopere și nasul, și cu gura! Banda metalică de deasupra trebuie amprentată pe conturul nasului și a obrajilor. Dacă este pusă de formă, lasă zone prin care aerul pătrunde și, o dată cu aerul care pătrunde, evident că poate pătrunde și virusul.

Dacă aceste lucruri ar fi puse în practică, în decurs de șase-opt săptămâni, am putea să izolăm circulația virusului.

Cei care nu vor să poarte mască, nu au decât să facă ce doresc, dar să-și asume și riscul îmbolnăvirii!”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

Medicul Adrian Streinu Cercel, avertisment dur pentru români cu privire la noul coronavirus

Adrian Streinu Cercel trage un semnal de alarmă cu privire la noul coronavirus. Numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 este în creștere în România, iar autoritățile se așteaptă ca situata să se agraveze în perioada următoare.

Specialiştii sunt îngrijoraţi cu privire la următoarea perioadă. Evoluţia pandemiei ar putea ajunge la un prag îngrijorător, în contextul în care sezonul rece favorizează apariția virozelor respiratorii și a gripelor.

Deși medicii și specialiștii în sănătate avertizează că urmează o perioadă complicată și în care respectarea regulilor de igienă este esențială pentru a preveni o posibilă infectare cu noul coronavirus, din ce în ce mai multe persoane par să ignore regulile.

Odată cu protestul, organizat în Bucureşti, cu privire la purtarea măştilor de protecţie, medicul Adrian Streinu Cercel a tras un semnal de alarmă. Acesta a precizat că în cazul în care regulile nu vor fi respectate, există șanse mari ca în perioada următoare să fie depășite 2000 de cazuri noi în fiecare zi, situație în care spitalele nu vor mai face față.

Când se va sfârşi pandemia de coronavirus? Iată ce spune medicul Adrian Streinu-Cercel

Medicul Adrian Streinu-Cercel ne da veşti proaste. Pandemia de coronavirus nu se va sfârşi curând. Potrivit medicului, ne vom confrunta cu această situaţie încă câţiva ani buni.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei-Bals” din Capitală, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel ne de veşti proaste privitor la pandemia de coronavirus. Cei care spera că virusul să dispară se înşeală. Medicul susţine că pandemia de coronavirus se va termina abia în anul 2023.

„Dată fiind situaţia, într-un timp, nu foarte îndepărtat, toate spitalele din România vor fi spitale COVID-19. Pandemia de coronavirus se termină în 2023!”, a spus prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

Profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, susţine că SARS-CoV-2 nu va dispărea prea curând din cauza numărului ridicat de mutaţii prin care a trecut.

Adauga un comentariu