Titlurile zilei

Medicul Bălan, de la Spitalul „Sf. Spiridon”, se confruntă cu o problemă delicată. Un teren ce ar putea valora 500.000 de euro a fost confiscat: „Nu este prima dată” – FOTO

Publicat: 16 nov. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Medicul Bălan de la Spitalul Sf. Spiridon se confruntă cu o problemă delicată. Un teren ce ar putea valora 500.000 de euro a fost confiscat Nu este prima dată - FOTO
Medicul se confruntă cu o problemă delicată de ani de zile

Medicul Gheorghe Bălan, proprietarul terenului de pe strada Zugravi, lângă Școala „Bârsănescu”, care a intrat sub stăpânirea boschetarilor, a făcut sesizare la poliție. Acesta se confruntă cu o problemă delicată și afirmă faptul că nu este prima dată, dar și că, în trecut, lucrurile erau mult mai grave, pentru că oamenii străzii îi vandalizau mașina. Medicul a încercat de mai multe ori să-i evacueze prin mijloace proprii, însă fără succes.

Medicul se confruntă cu o problemă delicată de ani de zile

Boschetarii au tot revenit, în prezent, terenul medicului arată deplorabil, pentru că aceștia s-au mutat cu corturi, masă, scaun, strictul necesar pentru o gospodărie. Își fac nevoie de lângă gard, fac gălăgie și au băgat în disperare locatarii.

Dr. Gheorghe Bălan nu mai locuiește în zonă și frecventează locul respectiv foarte rar. Cu toate acestea, vecinii îl informează în legătură cu dezastrul care se întâmplă pe terenul său.

„Nu mai locuiesc în zonă și o frecventez destul de rar. Am fost informat de către vecini în legătură cu această problemă. Nu este prima dată, am mai avut probleme similare și în trecut, prin mijloace proprii am reușit să evacuez câte un om al străzii care stătea pe acolo, din păcate, s-a tot repetat. Într-adevăr, au spart lacătele, au tăiat plasa care îngrădea terenul. Am făcut sesizare și la Poliția Locală, și la Secția 2 de Poliție, și am fost asigurat că se vor lua măsuri. Din câte am înțeles, sunt agenți care au patrulat și patrulează în zona respectivă, dar cu prea puține forțe pentru a-i evacua. Urmează o acțiune mai mare.

Nu sunt de acord ca oamenii străzii să rămână acolo, în trecut mi-au distrus o mașină pe care o parcasem acolo, problemele sunt vechi și, repet, inițial am încercat prin mijloace proprii, terenul a fost mereu împrejmuit și închis, noi îl igienizăm, îl curățăm, dar ei tot vin. Noi, nefiind în zonă, mai aflăm de la vecini. Am încercat să nu apelăm din prima la poliție, dar fără succes, acum am informat Poliția Locală și sperăm ca lucrurile să se amelioreaze, însă totul este imprevizibil. Sesizarea a fost făcută recent”, declară dr. Gheorghe Bălan, proprietarul terenului.

Boschetarii i-au luat terenul cu forța

Terenul medicului are o suprafață de maxim o mie de metri pătrați. Acesta valoarează în jur de 500.000 de euro. Cu toate acestea, de el se bucură un grup de boschetari.

Terenul este unul privat, din acest motiv, primul pas pe care poliția trebuie să-l facă este să vorbească cu proprietarul. Acesta va fi sprijinit și ajutat, în așa fel încât oamenii străzii să fie evacuați de acolo. O altă problemă relevantă este faptul că în zona respectivă se află și un parc de joacă ce este în permanență frecventat de cei mici. Atât vecinii, cât și părinții care își aduc copiii la școală sau în parcul de joacă sunt exasperați și așteaptă cu nerăbdare intervenția autorităților, pentru că boschetarii au pus stăpânire pe terenul medicului de mai bine de o lună.

„Pentru o astfel de situație este tulburare de posesie, este infracțiune, fapt care aparține poliției pentru că sunt organe judiciare de cercetare penală. Dacă cineva ocupă abuziv, este o infracțiune, este de competența Poliției Naționale. Noi oferim sprijin proprietarului pentru a-i scoate de acolo, dar cu acceptul lui, nu putem intra pe proprietate”, a transmis Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale Iași, în legătură cu problema delicată cu care se confruntă medicul.

Comentarii
  • Poliția nu poate păzi fiecare proprietate, mai ales când nu este locuită…Montati-va camere de luat vederi, încheiati contract cu o firma de paza, sau vindeti-l.

  • dar ce vor boschetarii sa-si puna doctorul respectiv gard electric? daca a fost sesizata Politia sa ia masuri si sa-i evacueze pe trantorii aceaia ai societatii de boschetari, si sa le dea Primaria o locatie unde sa-si intinda corturile si sa-si lase mizeriile care polueaza ozonul, nu să-i pasuie pe teren privat. Adica pentru boschetari nu este lege?!

Adauga un comentariu