Local

Boschetarii au dat năvală pe domeniul unui doctor de la Spitalul „Sf. Spiridon”. Tone de gunoaie au transformat proprietatea într-un focar de infecție: „Își fac nevoile pe lângă gard” – FOTO

Publicat: 15 nov. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Boschetarii au dat năvală pe domeniul unui doctor de la Spitalul Sf. Spiridon. Tone de gunoaie au transformat proprietatea într-un focar de infecție Își fac nevoile pe lângă gard - FOTO
Tone de gunoaie au transformat proprietatea unui renumit doctor din Iași într-un focar de infecție

Tone de gunoaie au transformat proprietatea unui renumit doctor din Iași într-un focar de infecție. Imaginea este una deplorabilă, boschetarii au făcut din locul respectiv propria moșie. Au venit cu corturi, masă, scaun, strictul necesar pentru o gospodărie. Se întâmplă pe strada Zugravi, lângă Școala „Bârsănescu”, unde trec zeci de copii zilnic. Localnicii sunt exasperați pentru că, de mai bine de o lună, mirosul urât le intră în casă, boschetarii făcându-și nevoile pe lângă gard, gălăgia este la ordinea zilei și se simt în pericol.

 poză cu locul pe care boschetarii l-au luat cu asalt
În momentul de față se găsesc trei corturi

Focar de infecție aproape de o școală din Iași

 poză cu locul pe care boschetarii l-au luat cu asalt
Imaginea este una deplorabilă, boschetarii au făcut din locul respectiv  propria moșie

Reporterii BZI s-au deplasat la fața locului și au observat cum oamenii străzii și-au amplasat o masă unde își beau cafelele și berea, dozele și cartoanele fiind aruncate oriunde. În momentul de față sunt trei corturi, iar aceștia au găsit și două mașini care au fost părăsite încă de la Revoluție, specifică locatarii, și care în momentul de față sunt folosite drept dormitoare.

„Ei, pe timpul zilei, nu sunt, vin seara sunt și femei, și bărbați. Problema este că acolo este un focar de infecție, vă dați seama că nu sunt oameni care să petreacă noaptea în frig fără să consume alcool, ei așa rezistă, doar cu băutură. Ei nu au igienă, mijloace prin care să se spele. Este între școală, blocuri, și un parc de joacă care este frecventat de mulți copii. Terenul aparține unui doctor, noi am făcut sesizări și la Secția 2 de Poliție, au promis că rezolvă problema, însă este mai bine de o lună de zile și ei sunt tot aici.

Vă dați seama că este și periculos, pentru noi este sinistru, nu știm cine sunt. Probabil, își fac nevoile pe lângă gard. Mai mult decât atât, inițial, gardul era perfect închis, dar acum au tăiat una dintre plasele respective, o margine, au pus un lacăt, intră ca pe terenul lor. În afară de ei nu mai intră nimeni, au pus stăpânire pe un teren care nu este al lor. Mă miră faptul că, deși poliția a fost sesizată, nu reacționează. Nu sunt conștienți că acolo este o școală, un loc de joacă și încă în spatele școlii, foarte aproape de locul acesta, sunt niște mese, unde mulți copii vin și joacă tenis. Noaptea fac gălăgie, ei sunt permanent cu băutură, însă indiferent dacă fac sau nu gălăgie, principalul aspect este că acolo este un focar de infecție”, a subliniat Vasile Scudorin, locatar.

Autoritățile au mâinile legate, terenul este unul privat, așadar, primul pas este cel de a vorbi cu proprietarul pentru a vedea ce decizie ia. O altă problemă este reprezentată de faptul că în zona respectivă se află și un parc de joacă, care este frecventat, în permanență, de cei mici.

„Trebuie să verificăm dacă proprietarul le-a dat sau nu voie. În cazul în care persoanele străzii sunt pe o proprietate, noi trebuie să verificăm proprietarul și doar în prezența acestuia putem să-l sprijinim și să scoatem acele persoane, dacă sunt pe domeniul public, o rezolvăm astăzi. Nu putem trage o concluzie că cineva acționează sau nu acționează, trebuie verificat.

Dacă cineva ocupă abuziv, este o infracțiune, este de competența Poliției Naționale. Nu putem intra pe proprietăți private, dacă este un teren neîntreținut, să notificăm proprietarul, iar dacă sunt persoane, trebuie sesizarea proprietarului sau plângerea lui. Nu e normal să stăm în conturi și vom căuta proprietarul, să vedem ce decizia ia”, a transmis Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale Iași, în legătură cu focarul de infecție.

Comentarii
  • Si daca stau acolo ,nu se intampla nimic!!Traim intr o tara de rahat,unde alaturi sta masina politiei si nu se intampla nimic,se uita..pleaca.In parc..Jale!!!Galagie,urlete,la orice ora,nu se mai poate sta putin in liniste…pe langa faptul ca parcul este f vechi ,nimeni nu ia nici o masura.Dar oare intereseaza pe cineva???Platim taxe si impozite.

Adauga un comentariu