Actualitate

Medicul Beatrice Mahler, despre vaccinarea anti-COVID-19: „Vaccinarea nu înseamnă că renunțăm la mască!“

Publicat: 18 ian. 2021
Beatrice Mahler
Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta“ din București

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, vorbește despre vaccinarea anti-COVID-19. Beatrice Mahler susține că este mult prea dur momentul pe care îl trăim pentru a ne relaxa și că imunizarea prin vaccinare nu înseamnă, automat, că trebuie să renunțăm la mască.

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală este de părere că nivelul de transmitere a virusului în comunitate este încă ridicat.

„Deocamdată, suntem la un nivel de transmitere comunitar ridicat și există o fereastră de timp pentru care nu există timp în spate, fereastră de timp de la care virusul intră în corp și momentul la care imunitatea noastră reușește să răspundă. Nu se știe dacă în acea fereastră virusul nu reușește să se multiplice, astfel încât persoanele care contactează virusul să fie o sursă de infectare. Până avem răspuns la această întrebare e bine să purtăm masca. Vaccinarea nu înseamnă că renunțăm la mască!“, a declarat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler: „Vom primi multe răspunsuri în privința imunității“

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală a menționat că în urma vaccinării de acum se vor afla mai multe răspunsuri legate de imunitatea în fața noului coronavirus.

„Sunt convinsă că în acest an vom primi multe răspunsuri în privința imunității care răspund și acționează la agresiunea virală, în contact cu un nou virus. Sunt cercetări în desfășurare și acest lucru va fi util pentru modul în care va trebui să ne organizăm viață în viitor”, a adăugat Beatrice Mahler.

„Trebuie să grăbim ritmul de vaccinare“

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală consideră că trebuie să grăbim ritmul de vaccinare.

„Sunt convinsă că lucrurile trebuie accelerate, pentru că suntem într-un moment prielnic, dacă ne uităm la numărul de cazuri care este în scădere, la numărul de teste care este în scădere, la numărul de decese care este în scădere și la capacitatea de la Terapie Intensivă și în acest moment cred că trebuie să accelerăm procesul de vaccinare, atât la vaccinarea cadrelor medicale, dar și trecerea cât mai rapidă în etapa a doua, etapă care să presupună vaccinarea persoanelor la risc. Este extrem de important să grăbim acest ritm și sunt convinsă că luna ianuarie va aduce modificări în acest sens.”, a explicat Beatrice Mahler.

Adrian Streinu Cercel: „Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor“

Medicul Adrian Streinu Cercel este de părere că masca sanitară trebuie să rămână obligatorie chiar și după vaccinare.

„Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați”.

Colleen Kraft: „Vaccinul nu e vreun «glonţ de argint» cu efect instantaneu, imediat cel îl iei”

Avertismentul privind necesitatea purtării măștii sanitare chiar și după vaccinare a fost transmis chiar înainte ca în lume să înceapă imunizarea contra virusului.

Dr. Colleen Kraft, medic la Emory University Hospital din Atlanta, a atras atenţia încă de la sfârșitul anului trecut că din moment ce vaccinul va trebui administrat în două doze, cei care îl vor face vor trebuie să continue să poarte mască.

„Trebuie să-i acordăm timp sistemului nostru imunitar să se dezvolte şi să lupte cu succes împotriva virusului, aşa că vaccinul nu e vreun «glonţ de argint» cu efect instantaneu, imediat cel îl iei”, a explicat Kraft, care a adăugat că, în viitor, purtatul măştii ar putea deveni o normă socială obişnuită, în special în timpul sezonului rece şi al sezonului gripal.

Adauga un comentariu