Actualitate

Medicul care a făcut publice imaginile de la „Matei Balş“: „Sălile de așteptare s-au transformat într-o adevărată sală de terapie intensivă!“

Publicat: 27 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul care a făcut publice imaginile de la Matei Balş Sălile de așteptare s-au transformat într-o adevărată sală de terapie intensivă
Pacienți tratați pe hol

Medicul Constantin Vasile Ifteme, care a făcut publice imaginile cu pacienții tratați pe holurile Institutul „Matei Balș“ din Capitală a vorbit despre situația din instituția medicală.

În imaginile filmate de Constanin Vasile Ifteme se poate vedea cum oamenii ajung să fie tratați chiar și pe holuri la Institutul.

Pe holuri, pacienților le este administrat oxigen direct de pe scaune.

„Faptul că numărul de cazuri a crescut în ultima perioadă și sălile de așteptare ale spitalului Matei Balș s-au transformat într-o adevărată sală de terapie intensivă cred că spune foarte multe”, a declarat Constantin Vasile Ifteme.

Medicul care a făcut publice imaginile de la „Matei Balş“: „La momentul de față nu mai există locuri în spital“

Medicul veterinar, care a publicat imaginile pe pagina sa de Facebook, susține că majoritatea pacienților aveau peste 60 de ani și aveau comorbidități.

„La momentul de față nu mai există locuri în spital. Acesta este semnalul de alarmă care trebuie tras – faptul că nu mai există locuri la terapie intensivă. Terapia intensivă s-a mutat pe holurile spitalelor. Salvările roiau una după alta la „Matei Balș” și multe erau redirecționate către alte spitale. Medicii când erau în camera de gardă, când erau în salvare, când erau pe hol. Eu am trăit emoțiile cu acei oameni acolo și acum simt lucrurile acestea”, a menționat Constantin Vasile Ifteme.

Adrian Marinescu: „Aceasta este realitatea din toate spitalele COVID“

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul „Matei Balș“ din București, a vorbit despre imaginile dure postate de medicul Constantin Vasile Ifteme pe pagina sa de Facebook.

„Vedem o realitate a acestor zile și situația nu e numai la Matei Balș. În condițiile în care în Capitală avem în mod constant 1.500 de pacienți și, hai să facem un calcul, să ne gândim că 20 la sută dintre aceștia au nevoie de oxigen, au nevoie de un loc să se interneze, e clar că numărul de locuri pe care îl avem – și indiferent cât am reuși în fiecare zi să facem și asta se întâmplă și sâmbăta, duminica – nu este suficient.

Și atunci pacienții trebuie să fie ajutați. Până în momentul când reușim să-i transferăm în altă parte sau să facem locuri în spital, ei rămân în camera de gardă. E adevărat că primesc tratamentul cu oxigen, primesc tratamentul necesar, dar sunt imaginile pe care dvs. le vedeți. E, până la urmă, un lucru real”, a declarat Adrian Marinescu.

Adrian Marinescu: „Sunt pacienți care ajung în paturi improvizate“

Medicul de la Institutul „Matei Balș“ din București a precizat că se întâmplă în mod constant să fie și peste 30 de pacienți în camera de gardă, în condițiile în care numărul de paturi este de 19, maximum 20.

„Asta înseamnă că restul vor rămâne într-un pat improvizat sau pe un scaun, fiind vorba de pacienți care, în mare parte, au nevoie de oxigen, trebuie să reținem, e important. La pacienții cu infecție SARS-CoV-2, tratamentul cu oxigen este vital și cei care au forme severe și au nevoie de oxigen, lucrul acesta trebuie să se întâmple imediat. Cum ajung în camera de gardă, primesc oxigen. Ulterior, încercăm să găsim o variantă, din păcate, nu putem s-o găsim atât de repede și pacienții stau și perioade mai lungi de timp în camera de gardă, pot să stea și 24 de ore”, a menționat Adrian Marinescu.

 

Adauga un comentariu